4 onmisbare tools om jouw G+ pagina te laten slagen!

24 januari, 2014

Het is inmiddels wel duidelijk dat we aan de slag moeten met Google+. Het is één van de rankingfactors voor de zoekresultaten en steeds meer mensen maken een profiel aan. Er zijn inmiddels al meer dan 500 miljoen mensen aangemeld op Google+! Maak dus vandaag nog een bedrijfspagina aan op Google+ en begin met het bouwen van jouw profiel, kringen en +1's.
Maar hoe weet je nou hoe succesvol jouw Google+ bedrijfspagina of persoonlijke pagina is? Daar hebben we vandaag deze vier tools voor op een rijtje gezet. Zo krijg je meer inzicht in hoeveel jouw berichten worden gedeeld, hoeveel posts/links/video's je hebt geplaatst, wat de trends zijn op Google+ en wat de beste tijd is om een bericht te plaatsen.

All my + Statistics

All my statistics
De tool All my + Statistics geeft inzicht in jouw persoonlijke profiel of bedrijfspagina. Hierin wordt onder andere getoond hoeveel berichten je hebt geplaatst en hoeveel reacties en +1's je op deze berichten hebt gekregen. Ook kun je zien welke berichten het meest populair waren. Zo wordt in één oogopslag duidelijk wat wel en niet werkt.
Tip: type in de browser www.allmyplus.com/u/profielnaam#overview en krijg direct de statistieken van de pagina te zien. Bijvoorbeeld www.allmyplus.com/u/+YargonNL#overview

GPlusData

G+ data
Op GPlusData hoef je niet in te loggen, maar kun je direct zoeken naar trends op Google+. Wat zijn populaire thema's, personen en merknamen van dit moment? Zoek binnen GPlusData op onderwerpen uit jouw branche en ontdek heel snel wie of wat populair is.
Dit kun je vervolgens filteren op taal, geslacht, locatie etc.. Volg de betreffende populaire mensen en bedrijven om inspiratie op te doen en wellicht op lange termijn een relatie mee aan te gaan!

Circlecount

Circle count
De website Circlecount geeft meer inzicht in jouw persoonlijk of bedrijfsprofiel en hoeveel invloed deze heeft.
De tool laat zien hoe je followers de afgelopen tijd zijn gegroeid en of daar trends in te herkennen zijn. Ook geeft de tool je een PagesRank (de ranking van jouw bedrijfspagina van alle bedrijfspagina's) en een CircleRank (de ranking van jouw pagina van het totaal).
Bekijk ook eens de profielen van concurrenten om te zien hoe zij ervoor staan qua PagesRank en CircleRank.
Het is wel een tool die erg gericht is op Amerika en is niet altijd up-to-date, maar het geeft meer inzicht in hoe je ervoor staat ten opzichte van concurrenten.

Timing+

Timing+
De tool Timing+ berekent wanneer het voor jou de beste tijd is om een bericht te plaatsen op Google+.
Aan de hand van statistieken van eerder geplaatste berichten, bekijkt de tool welke berichten het meeste zijn gedeeld of +1's hebben gekregen. Deze tool kun je dus in de gaten houden om te kijken of jij wel op het juiste moment jouw berichten plaatst.
Ik ben erg benieuwd naar jullie bevindingen met deze tools. Gebruik jij nog andere tools voor Google+? Laat het weten in de comments. :-)!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Hi Susan,
  Wat een eye opener zeg! Mooi en zeer bruikbaar artikel voor mij en vele andere.
  Dit noem ik waardevolle informatie en ga er direct mee aan de slag.
  Ik kom zeker terug voor je volgende bericht...
  Groet Lex

 2. Hi Susan,
  Dat is altijd goed natuurlijk gratis waardevolle content daar draait het om! Ik vind jullie blog daarom ook super. Veel info, video's en meer. Lekkere frisse uitstraling ook ik vind jullie custom theme erg goed overkomen.
  Wat betreft google+ en daarbij de rich snippet denk ik zelf dat dit niet alleen beter scoort maar ook meer vertrouwen uitstraalt naar de bezoeker.

 3. Bedankt voor het compliment, Lex! 🙂 Altijd leuk om te horen.
  Rich snippets zijn inderdaad een hele goede toevoeging. Het zorgt inderdaad voor meer vertrouwen en daardoor klikken mensen sneller door. En dat willen we natuurlijk. 😉

 4. Fijne tips Susan.
  Ik zie in de footer van 'All my + Statistics' gebruikt maakt Circle Count. Hetzelfde bedrijf?
  Verrast mij overigens dat al deze dat van profielen publiek is.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top