Verbeter je RSS feed en ontvang nog meer bezoekers

Tegenwoordig zie je het overal, RSS feeds. Ik heb er zelf al wel een paar keer over geschreven zoals: "Overgestapt op Feedburner". Daar kun je overigens ook lezen wat een RSS feed is.

Uiteraard ben ik zelf ook fan van RSS feeds. Ik lees er dagelijks een flink aantal via Google Reader. Ook mijn feed wordt goed gebruikt. Op dit moment heb ik zo'n 225 abonnees voor mijn feed. Heb je trouwens nog geen abonnement op mijn feed klik dan op de volgende link: Internet Marketing door Karel Geenen RSS Feed, je krijgt dan dagelijks alle nieuwe artikelen van deze blog in je RSS reader.

Toch is de ene feed de andere niet en kunnen RSS feeds zeker geoptimaliseerd worden. Hieronder vind je een aantal tips om je RSS feed te optimaliseren:

  • Maak gebruik van meerdere feeds, georganiseerd per categorie. Op deze manier zorg je ervoor dat abonnees ook echt alleen de artikelen te zien krijgen waar ze in geïnteresseerd zijn, wat de kans op afmelden van de feed verkleint;
  • Plaats geen statistiekencodes in de feed. Bij Feedburner kun je bijvoorbeeld de geavanceerde statistieken aanzetten. Het nadeel hiervan is dat de url in de feed naar je originele artikel een redirect is via Feedburner. Wanneer anderen dus jouw feed op hun website plaatsen heb je niet het voordeel van een extra link (goed voor de zoekmachines) naar je website (zie ook dit Feedburner artikel van mij);
  • Google sitemap ondersteunt RSS feeds. Wanneer je dus geen xml sitemap kunt maken kun je de RSS feed opgeven;
  • Moedig gebruikers aan om zich te abonneren op je RSS feed. Zeker als je geen nieuwsbrief uitbrengt is een RSS feed een zeer goed alternatief!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Goed alternatief voor Google Reader is GRAZR.
    Ook via de taakbalk of werkbalk van de browser - ik haal die twee altijd door elkaar - kun je je abonneren op RSS Feeds en ze lezen.
    bedankt voor de tip over GOOGLE Sitemap.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top