Pas op! Risico voor stortvloed aan links! (testresultaten)

23 maart, 2007

Iedereen weet ondertussen wel dat om hoog te scoren binnen de zoekmachines het belangrijk is om veel links naar je website te krijgen.

Hier zijn een aantal manieren voor, je kunt zelf links aanvragen op andere websites of je kunt ervoor zorgen dat andere mensen naar jou linken, zonder dat je erom hebt gevraagd.

De eerste manier levert vaak kwalitatief betere links op (omdat jij bepaalt wie je naar je website wil laten linken) maar de tweede manier kost niets en kan je heel wat links opleveren.

Om ervoor te zorgen dat mensen naar je website gaan linken moet je ervoor zorgen dat het de moeite waard is om naar jouw website te linken. Dit kan op verschillende manieren zoals goede content, een leuke game of een ander grappig initiatief.

Om eens te kijken hoe goed dit werkt (of niet werkt) ben ik twee maanden geleden een test begonnen, “Het gezicht achter den Nederlandsche weblog". Misschien dat je het al eens gezien hebt, anders kun je hier de post over dit initiatief lezen (aanmelden kan overigens nog steeds).

Nu er twee maanden verstreken zijn wordt het tijd om de testresultaten eens bekend te maken, hier komen ze:

Aantal foto's: 125
Aantal views van fotopagina: 7100
Aantal views artikel: 1500
Aantal backlinks: 130!!

Vooral het laatste is natuurlijk interessant, 130 backlinks op één initiatief wat me hooguit 5 uur werk heeft gekost. Verder was het niet eens een origineel idee maar overgenomen van Tino Buntic en zijn 2000 bloggers.

Al met al ben ik tevreden over het verloop van deze campagne. In mijn ogen is deze test geslaagd en heb ik laten zien dat “linkbait" (linkaas) wel degelijk kan bijdragen aan meer bezoekers en bekendheid.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Dank je Mathias! De connectie met de titel is dat wanneer je gebruik gaat maken van linkbait de kans groot is dat je ineens veel links krijgt.

  Overigens begrijp ik dat de titel spannender klinkt dan het artikel is, maar aangezien veel mensen tegenwoordig geabonneerd zijn op RSS feeds moet je toch iets doen om op te vallen tussen de andere feedtitels 😉

 2. Het is natuurlijk de vraag of je mij als lezer voor de gek wilt houden. Misschien ben ik nu wel zo teleurgesteld dat is zelfs jouw feed uit mijn lijstje gooi.

  Maar goed, ik had een mooi artikel verwacht over natuurlijk link opbouw en ernstige consequenties bij het misbruiken hiervan. Jammer dat de titel niet overeen kwam met de content, al was deze wel interessant 😉

 3. Hallo Karel, bedankt voor de informatie, ik heb me inmiddels aangemeld bij de door jou goedgekeurde zoekmachines en mijn site is goed te vinden http://www.mm-schilders.nl
  Ik ben alleen helaas uit de google maps gegooid omdat ik mijn bedrijf onder verschillende namen had aangemeld ( eigen schuld dikke bult) ik heb deze bedrijven inmiddels bijna allemaal weer verwijderd maar weet niet of ik nog hoog zal scoren in de google maps, misschien heb je nog wat tips

  mvg marco

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *