Leer van grootste webwinkelier ter wereld

23 juli, 2009

Jeff Bezos, 's werelds grootste webwinkelier en oprichter van Amazon.com. Als iemand veel ervaring heeft op webwinkelgebied dan is het Jeff. Hij wist Amazon uit te bouwen tot een webwinkel met een omzet van bijna 15 biljoen miljard dollar in 2007!

Onlangs heeft Amazon aangekondigd dat ze Zappos.com gaan overnemen. Zappos is een online schoenenwinkel. Speciaal voor deze overname heeft Jeff en video gemaakt waar hoe een aantal "geheimen" uit de doeken doet. Mijn advies? Luister goed naar deze vent en bekijk de onderstaande video (vooral de tip helemaal op het einde is goud waard).

Idee via Marketingfacts

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Grappig dat Dries hier aangeeft de site een warboel te vinden terwijl ik (en met mij vele anderen) Amazon juist gebruikt als grote voorbeeld voor een optimale user experience.

    Als je kijkt naar hoe Amazon voorop liep (loopt) qua nieuwe ideeen en technieken (het 'anderen kochten ook..' principe is als 1 van de eerste grote winkels bij Amazon begonnen) dan is het echt een mooi concept.

    Wel ben ik het deels eens met Dries dat de winkel tegenwoordig iets teveel doorslaat en ik denk dat dit de usability niet ten goede komt, maar aan de andere kant zitten er grote teams die hier mee aan het werk zijn, dus enige logica zal er wel achter zitten.

    Maar het is niet vreemd dat Amazon zo'n succes is, zeker niet..

  2. Ik heb eigenlijk zeer weinig ervaring met deze webwinkel. Ik kies normaal toch meer voor Nederlandse webshop. In hoeverre is de usability van een site anders tussen gebruikers in Europa en Amerika? Iemand ervaring mee of iets over gelezen. Tussen jongeren en oudere zit denk ik ook verschil dus een vervolgstap daarop is misschien regio. Of zeg ik nu iets heel stoms?!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *