Hoe maak je met Facebook een landingspagina voor je bedrijf

23 februari, 2010

Facebook staat natuurlijk bekend om zijn uniformiteit. Je kunt er allerlei soorten content plaatsen en ieders profiel ziet er hetzelfde uit.
Maar met de Facebook Fan Pages en wat leuke applicaties zijn er toch wat manieren om je bedrijfspagina wat exclusiever te maken.
Je kent misschien wel de Fan Pages van bijvoorbeeld Best Buy en Victoria’s Secret?! Dat zijn echt een soort mini sites in Facebook.
Iedereen met een Fanpage kan zoiets maken, het kost alleen wat tijd en een beetje moeite. Hieronder een uitleg hoe je een uitgebreide fanpage kunt maken!

Voeg de Static FBML Applicatie toe

De tabs boven aan je Facebook Fan page zijn applicaties. Sommige, zoals je “wall” en “photos” zijn ingebouwd in Facebook, je kunt deze toevoegen aan je pagina. Andere zijn een soort plug-ins, waar fans inhoud van andere pagina’s kunnen bekijken als bijvoorbeeld YouTube video’s en Flickr foto’s.
De applicatie die je nodig hebt is de “Static FBML” die je hier vindt: http://www.facebook.com/apps/application.php?id=4949752878. Als je ingelogd bent kun je deze toevoegen aan je pagina. Het is een soort ‘wit doek’ waar je zelf content aan toe kunt voegen, zoals afbeeldingen en links met standaard HTML.

Tabs opzetten

Als je eenmaal de Static FBML app hebt toegevoegd, klik je op ‘edit page’ onder je bedrijfsprofiel foto. Dan kom je bij alle settings en applicaties. Zoek hier naar de FBML applicatie en ga naar de link “Application Settings”.

Je kunt de applicatie op twee manieren gebruiken, als boxes of als tab aan je profiel. Ik raad aan de tab manier te gebruiken, zorg dat je dan dus de ‘box’ settings verwijderd. Als je later alsnog gebruik wilt maken van de ‘box’ settings kun je deze gemakkelijk terugzetten.

Content toevoegen

Als je eenmaal zover bent, ga je terug naar ‘settings’ en klik je ‘edit’ (onder de Static FBML applicatie). Hier opent een standaard tekst veld waar je de content aan toe kunt voegen.

Box title” moet de naam van je tab zijn, bijvoorbeeld ” Deals van deze week”, afhankelijk van waar je de pagina voor wilt gebruiken.

In het algemene tekst veld plaats je de content, gewoon standaard HTML, geen BODY of HEAD tags nodig.
Let er wel op dat plaatjes ergens anders gehost moeten worden (bijvoorbeeld de website van je bedrijf). In de tekst kun je hiernaar verwijzen.

De pagina je standaard landings pagina maken

Als je van deze nieuwe tab het ‘gezicht” van je bedrijfs fan page wilt maken, ga terug naar pagina settings en dan ‘ wall settings’ bewerken. Daar vind je de optie ‘Default Landing Tab’ voor alle anderen. Kies uit dat menu, je nieuwe tab

Vanaf nu zullen bezoekers deze pagina als eerste zien als ze je bezoeken.
Bron: Mashable.

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. hoi,
  Ik hebt deze applicatie toegevoegd
  en dan ging ik naar mijn profiel en er staat alleen deze onder de foto
  Bericht naar alle leden
  Adverteren voor deze groep
  Groepsinstellingen bewerken
  Bewerk Leden
  Mensen uitnodigen om lid te worden
  Een groepsevenement aanmaken
  Groep verlaten
  maar geen add to my page

 2. As ik toevoegen doe aan mijn page gaat een venster open maar deze is leeg , dus kan ik deze niet toevoegen .
  Dit krijg ik
  Static FBML toevoegen aan je Pagina
  Selecteer welke pagina U wil toevoegen aan Static FBML.
  Geen resultaten

 3. hey karel
  je komt hier even online en antwoord wel op onne zijn vraag , maar op de onze niet . fijn is dat
  nu je even hier was had je ook even op onze vraag kunnen beantwoorden.

 4. hahaha, nu gaan ze elkaar de schuld geven de een zeg ik had het niet gezien , en de andere zegt nu ik had het erbij vermeld vanwaar deze afkomstig kwam.
  wat amateuristisch hier ik stel hier een vraag en krijg geen feedback antwoord terug jong toch .
  ze denken maar aan een ding aan hun zelf.

 5. Geachte Karel,
  Ik heb hetzelfde probleem als Michelle, wil hem toevoegen aan de site en krijg een lege pagina.
  Static FBML toevoegen aan je Pagina
  Selecteer welke pagina U wil toevoegen aan Static FBML.
  Geen resultaten
  Wat kan ik hieraan doen,
  Ralph

 6. Geweldige tip!
  Alleen…ik zit nu met een mooi tabje zoals gewenst maar het lukt me niet om content toe te voegen. De pagina blijft gewoon wit. Ik heb verschillende pogingen html geprobeerd maar Njet. Iemand een oplossing voor dit probleempje…

 7. @joris,
  ten eerste knap dat het je gelukt is omdat alles niet meer werkt zoals in dit artikel. heb je het ook geprobeerd door je plaatjes extern in te laden je kan namelijk geen plaatjes via facebook hosten dus de plaatjes moeten op je eigen server staan

 8. Kan iemand mij helpen alsjeblieft?
  Ik heb de FBML in actie gezien en vind het helemaal geweldig.
  Echter, als ik er op facebook mee aan de slag ga, lukt het totaal niet. Ik kan nergen een oplossing vinden.
  Ik heb de app toegevoegd, echter ik kan de tab niet wijzigen, ik kan geen box toevoegen. Als ik naar Edit ga, dan kom ik in de Basis information van de pagina. En zo blijf ik in een lopje draaien.
  Welke stap sla ik over? Ik heb ook al een andere browser geprobeerd, zelfde probleem. Help!?!

 9. Als ik naar FBML ga staat er helemaal niet Add to my page / Toevoegen aan mijn pagina o.i.d. Ik heb wel een fanpage. Als ik op ‘Ga naar Applicatie’ klik, kom ik gewoon op mijn eigen fanpage!!! What now??? HELP!!!

 10. Je moet ingelogd zijn onder je persoonlijke account, althans zo heb ik het voor elkaar. Vervolgens ga je naar http://www.facebook.com/apps/application.php?id=4949752878
  Linksonder op deze pagina zie je ‘Toevoegen aan mijn pagina’ staan. Klik daarop en kies de pagina waarop deze moet komen te staan.
  Vervolgens kun je op je fanpagina de toepassing FBML bewerken. Deze is inderdaad leeg en dien je zelf met code te vullen.

 11. Ik heb hetzelfde probleem als Maaike, ik zie ook alleen ‘toevoegen aan de favorieten van mijn pagina’.
  Volgens mij fb alweer vernieuwd.

 12. Dank voor je artikel, erg nuttig en leerzaam.
  Het fenomeen Facebook is voor ons best lastig en nu en dan niet erg transparant hoe daar op een handige manier invulling aan te geven.
  Bij het opzetten van onze pagina is er op de een of andere manier een bedrijfspagina en een beheerders pagina opgezet.
  Bij het koppelen met social media vindt er nu telkens een andere koppeling plaats.
  De beheerders pagina kan wat ons betreft verwijderd worden, of heb je deze altijd nodig voor een bedrijfspagina ? Waar is een beheerders pagina sowieso voor bedoeld ?
  Hoe hier nu mee om te gaan ? Beheerders pagina verwijderen ?
  Dank voor de genomen moeite.
  Gr.

 13. Beste,
  Wij hebben ook een Facebook pagina, maar als ik op de link klik, kan ik nergens klikken zodat die toegevoegd kan worden aan mijn pagina. Wellicht dat jullie ons daarbij kunnen ondersteunen.

 14. Dit artikel is helaas niet goed bruikbaar mensen…
  Facebook heeft enkele maanden geleden al afscheid genomen van FBML en werkt nu nog puur met iFrames. Voordeel hiervan is wel dat je gewoon html en css kan gebruiken om je zakelijke Facebookpagina op te zetten.
  Ander bijkomend voordeel is dat je Google Analytics kan toepassen. Je kan dus het aantal bezoekers extern monitoren, buiten het gebruik van de standaard Facebookstatistiekenpagina om uiteraard. Deze geeft een mooi overzicht van de samenstelling van de bezoekers (man/vrouw, leeftijdsklasses etc.) en dus de samenstelling van jouw doelgroep op Facebook.
  De methode van het toevoegen van de pagina is ook enigszins veranderd. Tijd voor een mooie opvolger van dit artikel zou ik zeggen Karel 😉

 15. De optie bedrijvenpagina binnen Facebook werkt niet meer. In plaats daarvan is de omslagfoto gekomen.
  Let op:
  Facebook heeft een aantal duidelijke regels opgesteld voor het gebruik van de nieuwe bedrijfspagina†™s. Deze regels zijn nieuw en gelden dus voor alle timeline-pagina†™s. De volgende aspecten mogen niet aanwezig zijn op een omslagfoto:
  †¢ prijs- en aankoopinformatie (bijvoorbeeld: 40% korting of te downloaden op bol.com)
  †¢ contactgegevens (zoals emailadres, telefoonnummer enz.)
  †¢ Facebook-functies en acties (bijvoorbeeld: Vind ik leuk, Delen of een pijl die naar de Vind ik leuk-knop wijst)
  †¢ aanzet tot acties (bijvoorbeeld: vertel het je vrienden of profiteer nu)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *