Google's One Pass, een platform voor uitgevers

23 februari, 2011

One Pass is een betalingssysteem dat uitgevers de mogelijkheid geeft om consumenten te laten betalen voor artikelen en andere content met een "purchase-once, view-anywhere functionality".
Deze "purchase-once, view-anywhere functionality" houdt in dat lezers de gekochte content op elk apparaat kunnen bekijken. Hier worden natuurlijk ook verschillende mobiele applicaties voor ontwikkeld waarmee je zowel de content als de betalingen kunt gaan beheren.

Dit systeem wordt ondersteund door Google Check-out (=Google `s betalingssysteem) en is voorlopig alleen nog maar actief in:

 • De VS
 • Het Verenigd Koninkrijk
 • Canada
 • Frankrijk
 • Italië
 • Duitsland
 • Spanje

Een aantal grote partijen zoals de Engelse Daily Mail, de Spaanse El Pais en de Duitse Die Welt en Bild hebben allemaal aangegeven dat ze betalingsfuncties gaan toevoegen en gebruik gaan maken van dit nieuwe systeem.
Het platform moet instaan voor de verificatie van de gebruiker, het verwerken van de betaling en het beheer van de administratie. Op deze manier kunnen uitgevers zich concentreren op hun core business, het creëren van hoogwaardige content.
Ook Apple heeft een soort gelijk platform ontwikkeld voor uitgevers. Het duidelijke verschil tussen deze platforms is momenteel de prijs. De uitgevers krijgen bij Google 90% van de gegenereerde inkomsten, bij Apple is dat 70%. De verdere meerwaarde die beide platforms bieden zal in de toekomst nog duidelijk moeten gaan worden.
Zoals we Google tegenwoordig kennen hebben ze hier een leuke introductievideo voor gemaakt:

Het idee dat we in de toekomst zullen gaan betalen voor content valt niet bij iedereen in goede aarde. Maar het lijkt mij wel een haalbaar business model voor veel online krantensites.
Zou jij betalen voor goede content?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Dominique, heb je ons video'tje al gezien?
  In plaats van slechts een announcement, heeft Cleeng een volledige turn-key oplossing klaar staan die exact hetzelfde doet als Google One Pass, maar dan meer: alle Europese betalingsmethoden, one-click inloggen met Facebook, social commission, customer service en meer....
  Check zelf op http://cleeng.com en oordeel.
  p.s. We hebben ook een kant-en-klare WP plugin

 2. Dag Donald,
  Ik heb je video bekeken en moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Heel mooi en duidelijk gedaan! Ook de showcase http://goo.gl/hiU73 ziet er veelbelovend uit. Ik hoop dat ik hier in de toekomst nog veel over mag horen. 🙂

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *