Google zoekt experts voor Google Helpouts

Google is op zoek naar experts voor de nieuwe service Google Helpouts. Deze nieuwe service maakt het mogelijk om face-to-face, met een live videoverbinding (powered by Hangouts) mensen te helpen met kennis en advies.
Wanneer de volledige service in gebruik wordt genomen is nog niet precies bekend. Je kunt je wel al als kandidaat inschrijven met een omschrijving van je voorstel, in de hoop op een plek in de voorselectie.
Opvallend: er is (nog) geen officiële aankondiging gedaan door Google. Ik heb tot op heden nog geen blogpost of Google+ update van Google zelf kunnen vinden. Zelfs de video (die je onderaan het artikel vindt) is alleen beschikbaar wanneer je de link hebt, want het officiële Helpouts YouTube kanaal is leeg. Een stille aankondiging dus ;-).

Google helpouts
Sinds woensdag is het mogelijk om je aan te melden voor de nieuwe service van Google. Na het invullen van het formulier ontvang je per mail een activatiecode, áls je deel mag nemen.

Experts moeten ook echt experts zijn

De aanmelding is namelijk een inventarisatie door Google, naar aanleiding daarvan zullen een aantal kandidaten worden geselecteerd en zullen de Helpouts worden opgezet. Dit om ervoor te zorgen dat de experts ook écht experts zijn.
Dit zegt Google erover in de Helpsectie van Helpouts:
Na aanmelding expert Helpouts
Wordt je uitgekozen, dan ben jij één van de eerste die na lancering met Helpouts aan de slag kunt.

Hangouts wordt commercieel platform

Met de komst van Helpouts wordt van Hangouts een commercieel platform gemaakt. De sessies kun je namelijk gratis houden, maar het kan ook tegen betaling via Google Wallet. Let wel; er zal 20% bovenop de prijs komen wat geldt als fee voor Google.
Met Google Helpouts is het mogelijk voor bedrijven om hen business uit te breiden en op een makkelijke manier klanten te helpen. Daarnaast kunnen ze met eigen tarieven hanteren en wordt het mogelijk voor klanten om een eigen afspraak in de agenda van een expert te plannen. Daarnaast kun je ook simpelweg je status op “aanwezig zetten" zodat je realtime uitgenodigd kan worden voor een sessie.
Bekijk de video van Google Helpouts


Ga jij gebruik maken van Google Helpouts?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik heb de vorige niet live gezien, maar wel de replay. Waarschijnlijk de tweede Answers on Air ook. Ik wilde vooral even zien of ik de antwoorden ook had kunnen geven en of mijn kennis dus up to date is. Dat was gelukkig zo 🙂

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top