Alle startpagina’s voor webwinkels

23 september, 2008

Alle startpagina's voor webwinkelsWanneer je een webwinkel bent gestart kan het verdomd lastig zijn om links te verzamelen. Want een webwinkel is vaak niet interessant om naar te linken. Toch zijn er nog andere manieren om links te verzamelen. In een eerder artikel heb ik al een hele lijst met startpagina’s gemaakt.

Voor webwinkels bestaan echter ook speciale linkpagina’s. Deze heb ik hieronder in een lijstje gezet. Let wel, deze mag zeker nog door jullie aangevuld worden ;-).

webwinkel.eigenstart.nl/
webwinkelcentrum.com/
web-winkels.jouwpagina.nl/
webwinkels.startspin.nl/
www.checkwebwinkel.nl/
www.internetwinkel.nl/
www.multiwave.nl/winkels.html
www.webwinkeldirect.nl
www.webwinkel-gids.nl
www.webwinkelwijzer.nl/
www.winkelslim.nl/Webwinkels/
www.zoekeenwebshop.nl/
www.winkelcatalogus.nl (gratis aanmelden)
www.winkelzone.nl/

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. @Karel, op mijn site Tag10.nl zijn webwinkels uiteraard ook welkom. Er zijn al tientallen webwinkels, die een tag hebben geregistreerd.

 2. @Webwinkel Promotie
  Je staat al bij de normale startpagina’s. Deze lijst is alleen voor webwinkel startpagina’s (specialisten).

  @Hans
  Elke link er er weer eentje ;-). Nee even serieus. Er zitten er een aantal tussen die echt wel interessant zijn. En het is gerelateerd! (mits je in de juiste categorie staat)

 3. Goed idee. Veel van deze websites vragen echter wel een link of banner op je eigen site te plaatsen. Vaak past dit niet binnen het beeld dat je als winkel wilt neerzetten. Wie heeft daar een goede tip voor?

 4. Hallo Karel,

  Veel van je gelezen.
  Jaap van Goor maakt een juiste opmerking:
  “Veel van deze websites vragen echter wel een link of banner op je eigen site te plaatsen. Vaak past dit niet binnen het beeld dat je als winkel wilt neerzetten.”
  De startpagina,s voor websites boordevol met affiliatie links horen in dit rijtje ook niet in thuis, of je moet je eigen sites aan het promoten zijn.
  Ik denk dat meer webwinkels onderling een link moeten gaan uitwisselen om een goed resutaat te krijgen.

 5. Ook ik heb nog een tip voor de linklijst.

  Speciaal voor webwinkeliers is er ook het Genootschap Van Webwinkeliers.

  Op de site kunnen ze GRATIS hun webwinkel aanmelden. Ook is er een speciaal ledenforum, waar onderling hulp wordt geboden.

  Sorry, maar dit classificeer ik toch echt als spam, Karel Geenen.

 6. Zie ook mijn eerdere opmerking en de suggestie om als winkels onderling links uit te wisselen. Goed idee, maar een online winkel is niet in business om links uit te wisselen. En links naar een concurrent laat je natuurlijk meteen weg!
  Wat is wel bruikbaar? Misschien een model zoals je in winkelstraten en winkeliersverenigingen ook ziet. Onderling business aanbrengen en acties opzetten. Bijvoorbeeld koop dit bij mij en krijg korting bij de ander. Of “wij zijn gespecialiseerd in dit …, maar als u dat … zoekt kijk dan ook eens hier …” Of natuurlijk door onderling affiliaties uit te wisselen.
  Maar naar mijn mening alleen zaken waarmee je jouw klanten ook echt kan helpen. Bijvoorbeeld onze winkel Vaarwinkel is gespecialiseerd in lesmateriaal voor de watersport. Sommige boeken hebben wij echter niet op voorraad. Soms noemen we die wel en verwijzen dan via een affiliate link naar bol. Verdien je er toch iets aan. Zelf bieden wij ook een affiliatieprogramma en kunnen anderen naar ons verwijzen. Als je als winkels zo onderling zaken doet, heb je en links en krijg je ook nog eens business aangebracht.

  Dus ik geloof niet zo in het alleen maar links uitwisselen. Beter waarde leveren voor je klant door rond de doorverwijzingen relevante informatie aan te bieden.
  Bijvoorbeeld hebben wij een gratis download over de inventaris van jachten. Erg veel gedownload. Wij verkopen echter geen inventaris. Interessant dus voor een winkel die dat wel doet om op deze pagina te staan.

 7. Bij KiyOh.nl kan een website zich ook gratis aanmelden en wordt men opgenomen in een bedrijvengids. Met de gratis KiyOh-tool kunnen webshops ook zelf actief om reviews vragen, die direct kunnen worden gepubliceerd op de eigen website van de webwinkel. Naast het verhogen van het vertrouwen van de webshop, stijgt de positie in zoekmachines, krijgt men feedback van de klant en kan men de eigen score benchmarken.

 8. Kijk, super! Aan dit soort tips met praktische voorbeelden heeft ieder bedrijf iets aan. En zo ook wij, Serverkast.com. Ik ga gelijk aan de slag met de aanmelding van onze serverkast website op de verschillende gegeven links. Bedankt!

 9. Ben net online met mijn webshop en zocht/zoek naar plekken waar ik mijn business gratis en zonder linkruil kan aanmelden.

  Ik heb hier een paar goede tips kunnen vinden!
  Bedankt 🙂 en ik hou me aanbevolen voor nieuwe ideeen !

 10. Dit is inderdaad een hele handige lijst, was dan ook via het zoeken naar linkbuilding kanalen hier uitgekomen.

  Deze lijst past de komende weken pas weer in het lijstje, voor het natuurlijke linkbuilding.

  Fijne feesdagen alsvast.

 11. http://webwinkels.online-winkelstart.nl/
  http://webshop.online-winkelstart.nl/

  dit zijn er ook twee

  Wat natuurlijk ook mogelijk is zelf een dochter aan te maken op online-winkelstart.nl.

  De belangrijkste voordelen even op een rij

  * De dochter kun je gebruiken voor de promotie van je eigen shop.
  * Je kunt vanuit 1 console meerdere pagina†™s beheren.
  * Je mag buiten links om reclame maken en dus geld verdienen met je pagina
  * Als je er verstand van hebt kun je java en html gebruiken maar die kennis is niet nodig.
  * Je komt in contact met webmasters waar je links mee kunt ruilen.
  * Het is gratis

 12. Echt bedankt voor het lijstje met de speciale linkpagina’s. Ik heb ze vooral nodig voor m’n andere site waarmee ik nog geen goede resultaten heb geboekt. Hopelijk komt het er snel van. Bedankt!

 13. Bedankt voor de lijst. Het schijnt trouwens zo te zijn dat google ook rekening houdt, in negatieve zin, met sites waar heel veel links op staan, zoals startpagina varianten. Wat is jouw ervaring daar mee?

 14. Beste Karel,

  Nog een aanvulling:

  Sinds het voorjaar van 2012 werken wij aan een internetgids (=bedrijvengids, waarin rechtstreeks wordt gelinkt naar de website van uw bedrijf).

  Zowel webwinkels als fysieke winkels kunnen zich hier gratis aanmelden voor een link in de gids (=nofollow) met daaraan vast een linkruil (follow) met de linkpagina van het betreffende onderwerp.

  Linkpartners krijgen dus een follow, én een nofollow link in ruil voor één follow-link.

 15. Hallo, ik heb mijn webshop gratis aangemeld bij http:www.reviewspot.nl. Je kunt je webwinkel gratis aanmelden en shop reviews verkrijgen. Groeten Jos

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *