SEO tip: Archiveer je nieuwsbrieven

22 augustus, 2007

Om ervoor te zorgen dat je goed scoort binnen de zoekmachines is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content toevoegt aan je website. En het liefst content waar andere webmasters graag naar toe linken.

Maar niet elke website leent zich voor het regelmatig toevoegen van interessante content. Denk bijvoorbeeld maar aan een webwinkel of een bedrijfswebsite.

Toch geeft bijna elk zichzelf respecterende internet onderneming regelmatig een nieuwsbrief uit waarin waardevolle content voor de lezers staat. En dat is precies de inhoud waar de zoekmachines naar op zoek zijn!

Mijn tip is dus om deze nieuwsbrieven, mits ze interessante content bevatten en niet alleen een opsomming zijn van de producten die je verkoopt, ook op je website te plaatsen. Je kunt dit bijvoorbeeld onder een kopje “nieuwsbriefarchief" plaatsen. Het archiveren van je nieuwsbrieven op je website heeft verschillende voordelen:

  • Content met veel interessante zoekwoorden. Interessante nieuwsbrieven bevatten vaak veel gerelateerde zoekwoorden. Iets waar de zoekmachines dol op zijn. Het plaatsen van je nieuwsbrieven op je website zorgt dus voor extra pagina's met interessante zoekwoorden.
  • Verse content. De zoekmachines houden van websites die regelmatig geüpdate worden.
  • Interessant voor links. Goede nieuwsbrieven met interessante tips zijn interessant om naar toe te linken. Het toevoegen van je nieuwsbrieven zorgt dus voor meer inkomende links, wat op zijn beurt weer goed is voor je positie binnen de zoekresultaten.
  • Conversie. Bezoekers die interessante nieuwsbrieven met waardevolle tips op je website lezen zullen geïnteresseerd zijn in wat je nog te bieden hebt. Het toevoegen van je nieuwsbrieven zorgt dus ook voor meer verkopen, en dat is waar het om draait!

Wanneer je oude nieuwsbrieven toe gaat voegen aan je website heb ik nog een aantal tips:

  • Maak voor elke nieuwsbrief een aparte pagina aan met een interessante titel voor zowel de bezoekers als de zoekmachines;
  • Verberg de links naar de nieuwsbrieven niet in een dropdown-menu, dit is moeilijk te vinden door de zoekmachines. In plaats daarvan maak je een aparte pagina waar alle links naar de oude nieuwsbrieven op staan;
  • Plaats op elke pagina met een nieuwsbrief duidelijke knoppen of links naar je producten, het liefst gerelateerd aan het onderwerp van de nieuwsbrief. Plaats ook zeker bij elke nieuwsbrief een kopje met “Vindt u de nieuwsbrief interessant? Klik hier om u te abonneren op onze nieuwsbrief."

Veel succes en laat hieronder een berichtje achter met een link naar je nieuwe nieuwsbriefarchief!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *