Google stap verder in het indexeren van Flash

Karel
22/11/2010
Karel
22/11/2010
Zoekmachine optimalisatie
X
min leestijd

Jarenlang schrijft zowat iedere zoekmachine optimalisatie specialist dat het onverstandig is om websites in flash te bouwen. Simpelweg om de reden dat Google deze inhoud (dus de tekst en de links) niet kan lezen.Een tweetal jaar geleden is daar verandering in gekomen, en hebben ze naar eigen zeggen een flinke stap voorwaarts gemaakt. Met andere woorden, flash “lezen" ging steeds beter.

Ze zijn er bijna"¦

Vorige week verscheen er een update wat betreft het indexeren van Flash op de Webmaster Central blog. Hierin geven ze aan dat ze op dit moment *bijna* alle tekst die een bezoeker kan lezen in Flash, ook door hen geïndexeerd kan worden.Het lijkt er dus op dat Flash websites nog niet helemaal zijn afgeschreven"¦

Maar nog niet helemaal"¦

Hoewel ze grote stappen voorwaarts hebben gemaakt geven ze zelf ook toe dat ze er nog niet zijn. Zo is het nog lastig om bepaalde deeplinks te vinden en volgen binnen een Flash-applicatie.Toch is dit voer voor een experiment! In de tussentijd adviseer ik, wanneer je kunt kiezen, om geen Flash te gebruiken voor onderdelen met veel tekst of voor navigatiemenu's.Is er misschien al iemand met een Flash-website die gemerkt heeft dat er meer pagina's zijn geïndexeerd, en misschien ook hogere posities heeft behaald in Google?Update:

Martijn Philips stuurde mij terecht het volgende:Uw artikel over het indexeren van flash suggereert dat Google drie jaar geleden nog helemaal niets van flash kon indexeren; dat is pertinent onjuist.Tien jaar geleden kon Google al tekst lezen uit flash-animaties. Enige voorwaarde was dat de tekst selecteerbaar in de animatie gepresenteerd moest worden. Dit betrof echter een standaard-functie uit de texttools die met een enkele muisklik geactiveerd kon worden.Het betrof hier Flash 5 welke nog door Macromedia werd uitgegeven. Of Google tot indexeren kon komen, hing echter af van de opbouw van de navigatie in de clip. Extern aangestuurd was geen enkel probleem (html/fscommand).Intern aansturen kon betekenen dat Google niet bij de lagen kon komen die afhankelijk van interactie binnen de animatie getoond werden. Ook wel logisch eigenlijk, toch?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier