Google gaat spam harder aanpakken

22 januari, 2011

De afgelopen maanden is er steeds meer kritiek gekomen op Google in verband met "slechte" resultaten. Oftewel, volgens sommige bevatten de resultaten steeds vaker niet-relevante, spamachtige websites.
Geen goed teken natuurlijk. Zelf liep ik al een aantal weken met het idee om er een artikel over te schrijven. Tot op heden is dit nog niet gebeurd, en zal het ook niet meer gebeuren.
Google heeft namelijk gereageerd op deze kritiek, bij monde van Matt Cutts. Zonder er verder nog veel woorden aan vuil te maken, lees het artikel eens: Google en zoekmachine spam.
Wat denk jij? Gaat Google deze beloftes waarmaken? Let's hope so!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik weet niet of het ze gaat lukken, maar ik hoop het wel. Er zijn zoekopdrachten die zoveel last hebben van content farms dat het niet leuk meer is.
    Zoek maar eens op de naam van een .exe of .dll bestand: een groot deel van de hits zijn pagina's die geen enkele zinnige informatie over dat bestand hebben, en vaak alleen maar hun (affiliate) produkt proberen te slijten.
    Ander voorbeeld: zoek- of produktvergelijkingssites die het voor elkaar krijgen om de zoekopdracht in de Google search results te krijgen, regelmatig dus met 0 zoekresultaten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *