WhatsApp woensdag: interessante vragen tot nu toe

21 september, 2016

whatsapp woensdag header
Afgelopen tijd hebben we een aantal keren de ‘WhatsApp woensdag’ gehouden. Gemist? Vrees niet! Natuurlijk blijven er meer WhatsApp woensdagen komen (zoals vandaag), maar intussen brengen we jullie graag op de hoogte van vragen en antwoorden die de afgelopen weken voorbij zijn gekomen.

We maken gebruiken van de volgende tools:

Er zijn meerdere tools beschikbaar, zoals ahrefs en Moz Open Site Explorer. We zien echter meer betere Nederlandse resultaten bij Majestic en Google Search Console. De meeste tools zijn namelijk bedoeld voor het gebruik van Engelstalige websites.

'Website A maakt gebruik van dezelfde artikelen als website B: is dit dubbele content?'

Zodra een dezelfde tekst intern of extern wordt geplaatst, is er sprake van dubbele content. Dit zorgt ervoor dat het voor de zoekmachines lastiger wordt om het juiste artikel te tonen in de zoekresultaten. Meestal wordt er dan voor gekozen om het artikel te tonen dat het langst online staat. Meer informatie over dubbele content lees je in een eerder artikel: duplicate content: de problemen en oplossingen.

Mocht het niet mogelijk zijn om een link weg te laten halen, of het liefst wil je de link laten staan, dan is een nofollow een goede oplossing. De waarde van de link wordt dan niet doorgegeven en de bezoekers van de website kunnen nog steeds doorgaan naar de andere website waarnaar gelinkt wordt.

'Is Facebook adverteren te gebruiken als de doelgroep niet actief is op het platform?'

Testen is sowieso altijd mogelijk. Je zou een variant kunnen maken waarbij je de targeting instelt op interesses. Wellicht is er overlap met bepaalde doelgroepen.

'Wanneer maak je gebruik van een gebeurtenis en niet een doel in Analytics?'

Google Analytics gebeurtenissen meten is vooral interessant als je bepaalde kliks wil meten. Stel dat je bijvoorbeeld pdf’s op je website hebt staan en je wilt graag weten hoe vaak deze gedownload is. Dan geef je de link een gebeurtenis code, zodat in Analytics wordt bijgehouden hoe vaak er op de link geklikt is. Een doel is namelijk niet in te stellen zonder de gebeurtenis, omdat er op een pdf geen Analytics tracking geplaatst kan worden.
Je kan dit ook inzetten als je links wil meten die verwijzen naar een andere website, of als je wil kijken hoe vaak een video op de website is bekeken. 
Uiteindelijk kan je van een gebeurtenis een doel maken. Meer informatie hierover lees je op de website van Google (vanaf 'configuratieopties voor doelen').
Heb je zelf ook een vraag? Je kan deze vanaf nu (woensdag 26 september 2016) stellen t/m 16.00 uur tijdens onze WhatsApp Woensdag op het volgende nummer: 06 30 93 58 36.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *