Web 2.0 en SEO, alles gaat veranderen!!

21 februari, 2007

Web 2.0 en SEONet wanneer je denkt dat je het hele zoekmachine optimalisatie proces onder de knie hebt veranderd het web drastisch. Niet alleen de “regels" veranderen maar het hele internetplatform ondergaat een hevige metamorfose. Wat moet een webmaster nu doen?

Web 2.0 verandert het hele spel. Het plaatst niet alleen de gebruiker centraal maar het geeft de gebruiker ook de mogelijk data te bepalen, te veranderen en te manipuleren. Web 2.0 verandert onze kijk op het internet en hoe we het internet gebruiken. In feite creëert het een totaal nieuw soort internet!

Wat is Web 2.0?

Wat is precies Web 2.0? Wat betekent het? Bestaat er een precieze definitie die elke webmaster begrijpt? Niet echt, veel geloven dat Web 2.0 alleen maar een trendy definitie is net zoals vele andere marketing hypes.

Echter is er één simpel woord dat iedereen begrijpt en dat de kern van Web 2.0 raakt. En dat woord is:"¦ “JIJ"! Web 2.0 gaat over jou, de gebruiker. De gebruiker staat centraal. Web 2.0 is data gemaakt door gebruikers, voor gebruikers!

Voorbeelden van Web 2.0 zijn Youtube, Myspace en Hyves. User generated content, vertaalt: data gemaakt door gebruikers. Web 2.0 maakt gebruik van scripttalen als Python, Perl PHP, RSS"¦ om interactieve platforms te creëren waar gebruikers de dienst uitmaken.
Hoe dit zich gaat ontwikkelen weet (nog) niemand maar webmasters moeten hun websites aanpassen voor Web 2.0 en voordeel halen van alle zoekmachine optimalisatie opties dat Web 2.0 hen biedt.

Hier volgen enkele zoekmachine optimalisatie opties in verband met Web 2.0 die het proberen waard zijn:

RSS/Bloggen

Je moet een blog en rss feed op je website plaatsen. Deze twee zijn eenvoudig toe te voegen met bijvoorbeeld een gratis blogsoftware als WordPress. Het plaatsen van een weblog en RSS feeds zorgt ervoor dat je meedoet aan het taggen. Elke categorie die je aanmaakt op je weblog en elke post die je schrijft zal gezien worden als een tag door bijvoorbeeld Technorati. Op Technorati kan gezocht worden op deze zogenaamde tags.

RSS staat voor “Really Simple Syndication" en met een RSS feed zorg je ervoor dat je data verspreid wordt over het internet. Deze twee opties zijn dé manier om in te haken op het hele Web 2.0 gebeuren. Voor meer informatie raad ik je aan eens te kijken op de website van Fred Zelders. Hij behandelt regelmatig de mogelijkheden van RSS.

Verhoog je pagerank met Web 2.0

Word lid van zoveel mogelijk interactieve websites als Myspace, Hyves, Youtube enz. enz.. Dit zijn websites waar gebruikers, jij dus, content kan toevoegen. Natuurlijk plaats je in deze content links naar je eigen website om zo je pagerank te verhogen!

Maak gebruik van interactieve scripts

Plaats interactieve scripts op je websites. Maak fora, blogs, feedbackformulieren, reactieformulieren enz. enz. Laat gebruikers meedoen! Je gebruikers willen maar al te graag hun mening geven en actief meedoen, zorg dat je ze ook die mogelijkheid geeft!
Dit zijn slechts enkele voorbeelden die bij kunnen dragen aan het actief meedoen op het nieuwe internet (Web 2.0).

Er is geen twijfel mogelijk, Web 2.0 zal een actieve rol spelen in de ontwikkeling en evolutie van het web. Zorg ervoor dat je sites geoptimaliseerd zijn voor het “JIJ" tijdperk. Maak blogs, RSS feeds, interactieve fora en user generated content. Met andere woorden, zorg ervoor dat je websites interactief worden! Stel de gebruiker centraal en laat ze actief deelnemen!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *