IKEA geeft het goede voorbeeld: mix van print en online

21 september, 2012

Waarschijnlijk ligt ie thuis al op de koffietafel: de nieuwe IKEA catalogus van 2013. Ook dit jaar is hij weer in grote getale, 5.3 miljoen exemplaren, verspreid. Heb je de bijbehorende app ook al gedownload? De IKEA Catalogus App is niet helemaal nieuw, vorig jaar werd de eerste versie geïntroduceerd. Toen al boordevol extra inspiratie, maar dit jaar gaan ze nog een stapje verder..

De app is uitgebreid met een scanfunctie: op diverse pagina's in de gids staat een afbeelding die met de app gescand kan worden. Door middel van visuele herkenning wordt de extra content beschikbaar. Een mooi voorbeeld van de mix tussen print en de digitale wereld. Het één vervangt niet het ander, het vult elkaar aan. IKEA lijkt hiermee een goede vorm te hebben gevonden voor alle extra content die ze niet in de printversie kwijt konden. Denk bijvoorbeeld aan interviews met ontwerpers, instructievideo's en (een heleboel!) fotogalerijen.

Positief ontvangen

De app is sinds eind augustus verkrijgbaar en wordt goed ontvangen. De Android versie is inmiddels al meer dan 9000 keer positief beoordeeld, ook de versie voor de iPhone en iPad krijgt veel positieve feedback. Bekijk de video over deze "nieuwe" gidsen:

Einde gedrukte catalogus nabij?

Zou dit het begin van het einde zijn van papieren catalogi? Of zal deze voorlopig niet verdwijnen..? Wat denk jij?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *