HOW TO – Instagram video in 6 stappen

21 juni, 2013

Gisteren hadden we het bericht van Mashable al gedeeld op onze Facebook fanpage, er was die dag een mysterieuze presentatie gepland waar het team van Mark Zuckerberg een nieuwe feature zou presenteren. De geruchten over een eigen RSS-reader voor Facebook en video voor Instagram deden al geruime tijd de ronde. Gisteren was het zover, de update van Instagram werd direct gemeld in de Appstore op mijn telefoon. En het maken van een video is echt super simpel!
foto

Gelijk even testen: een video in 6 stappen

Videomarketing kan een belangrijk onderdeel zijn van je content strategie. Uit recent onderzoek blijkt dat het aandeel van mobiel in online videoconsumptie voor het eerst de 10% is overstegen. Aan de bak dus ;-).
Na het openen van de app kies je (zoals met het maken van een foto) voor de blauwe knop onderin het scherm. Vervolgens krijg je de mogelijk om te kiezen tussen foto en video:
Startscherm Instagram
Kies voor het video icoontje (rechts van de Instagram fotocamera) en je kunt direct beginnen met filmen!

#1 Opnemen

Het opnemen start zodra je de rode knop ingedrukt houdt. Dit betekent dat je één lange – nou ja, 15 seconden 😉 – video kunt maken, maar ook steeds een kort segment kunt opnemen.
Video opnemen Instagram

#2 Focussen

Om je video wat meer dynamiek te geven kun je ook gebruik maken van scherpstellen, tik hiervoor simpelweg op het scherm en kies het punt waarop je wilt focussen.
Focussen instagram

#3 Corrigeren

Een van de voordelen die deze app heeft tegen over de video dienst van Twitter (Vine) is het corrigeren van segmenten. Je kunt ze namelijk verwijderen door er op te tikken en vervolgens het prullenbakje te kiezen. Let wel op: dit kan alleen in chronologische volgorde, dus iedere keer het laatste segment.
Video bewerken Instagram

#4 Filter kiezen & “Image Stabilization” (IS)

Net zoals foto’s op Instagram kun je kiezen uit verschillende filters. Er zijn speciaal voor deze update 13 nieuwe filters ontwikkeld. Er staat tevens een icoontje onder de video die je aan en uit kunt zetten, dit is de “Image Stabilizer” welke ervoor zorgt dat het beeld vloeiender wordt weergegeven en schokken worden verminderd.
Filter kiezen instagram

#5 Omslag kiezen

Op Instagram draait het natuurlijk allemaal om het plaatje ;-), dus is het erg fijn dat je een omslagfoto kunt kiezen waarmee je ervoor zorgt dat je video aantrekkelijk wordt weergegeven in de feed.
Omslag kiezen instagram

#6 Delen

De laatste stap is uiteraard het delen op Instagram, net zoals met foto’s kun je ook andere sociale netwerken kiezen.
Video delen Instagram

Tip: Automatisch afspelen uitzetten

Nog een laatste tip, zet in je instellingen het automatisch afspelen van de video uit, dan profiteer je optimaal van de mooie omslag die je hebt gekozen en kunnen volgers zelf de video starten. Er verschijnt namelijk een “play” icoontje rechts bovenin de foto wanneer het een video is.
Instellingen video afspelen
 

Inspiratie nodig?

Past video goed in jouw marketing strategie? En wil je er graag met Instagram aan de slag? Bekijk dan dit artikel op Mashable met voorbeelden van 5 merken en hun eerste Instagram video.
Lees bij twijfel ook eens deze artikelen: “Instagram, wel of niet zakelijk gebruiken?” & “Infographic: Instagram voor B2B marketeers“.

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Ik heb een probleem met de instagram video functie. Wanneer ik een filmpje gemaakt heb en bewerkt heb en ik wil de omslag frame kiezen is er niks te zien en ga ik automatisch door naar de home pagina van instagram.. Filmpje is er dan nog wel maar kan hem niet publiceren. Enig idee hoe dit kan?
  Mvg

 2. Heey bij mij gaat hij bij het omslag frame kiezen terug naar mijn home pagina! Ik had gezien in een vorige reactie van iemand anders dat die gene messchien nog niet die update had, maar bij staat er geen update. hoe werkt dat? Want bij mijn play store staat als ik op Instagram klik gewoon: Openen en/of verwijderen

 3. Hey allemaal
  Ik gebruik (net zoals jullie, denk ik) dagelijks instagram…
  Alleen ik heb dus een Nokia Lumia 520… Met windows phone 8.1 dus
  Maar als ik dezelfde stappen van een iphone volg op mijn windows phone, kan ik geen video selecteren…
  Weet iemand hier hoe ik dit kan oplossen, of weet iemand misschien hoe ik het anders kan doen…?

 4. Hoi, ik heb een video gezien op de profiel van mijn vriendin, die wil ik ook graag op mijn profiel delen. Er staat link is gekopieerd naar klembord. Wat moet ik nu doen? Ik doe het via mijn ipad.
  Gr

  1. Dan zal je de video eerst moeten downloaden of opslaan op je iPad, zodat je hem kunt delen via Instagram.
   Misschien dat dat lukt wanneer je de links opent in Safari?

 5. Hoi,
  Ik heb een probleem, want ik kan geen mensen meer volgen op insta op mn mobiel, maar op mn pc weer wel. ik heb geen limiet bereikt of iets dergelijks.

  1. Hi Alex,
   Heb je de laatste versie gedownload? Zo ja, dan misschien de app een keer helemaal verwijderen en opnieuw installeren?
   Ik zou er ook geen andere oplossing voor weten.
   Groet, Lianne

 6. Hallo, ik heb een vraag..
  Ik heb al een aantal foto’s geupload op instagram.
  Is het mogelijk om de volgorde van de foto’s te verplaatsen? Of kan dit alleen maar in chronologische volgorde..
  Omdat dit zeg maar over video’s gaat.. vroeg ik me af of er misschien nu al inmiddels een optie bestaat om de foto’s die al geupload zijn alsnog later in een andere volgorde de veranderen? Anders zou ik t wel heel vervelend vinden. Soms staan n paar foto’s gewoon mooier naast elkaar qua kleur enzo zodat je een mooier geheel krijg als je het overzicht van een instagram gebruiker bekijkt.
  Groetjes.

 7. nadat ik een filmpje had gemaakt kwam ik erachter dat ik het niet kon draaien/roteren, want ik had mn camera verkeerd om gehouden…enig idee hoe ik hem kan bewerken? (zodat ie alsnog recht staat?)

 8. Vanochtend ontving ik een kort filmpje van iemand via Instagram via de DM-messages. Nadat ik de film geopend had en afgespeeld kan ik het niet meer heropenen of opslaan. Dat laatste zou ik wel graag willen. Hoe doe ik dat?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *