Gratis links van Google nodig? Ben er snel bij!

Google Profiel

Update 15-6-2014: Het onderstaande artikel heeft geen bestaansrecht meer. Omwille van archiefredenen staat deze nog wel online.

Een goede positie binnen Google draait vooral om veel links van kwalitatieve sites. En drie keer raden wat een kwalitatieve website is"¦ juist, Google! Hoewel er meerdere manieren zijn om een link van Google te krijgen is dit wel een heel eenvoudige!

Binnen Google is het mogelijk om een profiel aan te maken. Binnen dit profiel kun je links plaatsen naar je eigen websites. En tot op heden zijn deze links nog niet ge-nofollowed! Profiteer ervan zolang het nog duurt.

Google gebruikersprofielen
Omdat Google ook ziet dat social media enorm groot is en enorm veel kansen biedt willen zij natuurlijk niet achterblijven. Vandaar dat ze de Google gebruikersprofielen gaan promoten.

Het principe is heel eenvoudig. Je vult wat gegevens van jezelf in en that's it"¦ Een profiel aanmaken kan binnen je Google account. Ga hiervoor naar de volgende Url: http://www.google.com/s2/profiles/me (wel inloggen op je Google account).

Onderaan in het “profiel bewerken" scherm kun je links toevoegen naar je website.

Een voorbeeld van een ingevuld profiel vind je hier: Karel Geenen

Zoekmachine optimalisatie en Google gebruikersprofielen

Hoewel ik niet weet of dat links van de Google gebruikersprofielen ook helpen aan je pagerank weet ik wel dat Google deze pagina's regelmatig crawlt. Ik heb dit namelijk getest door een link te plaatsen die nog niet door Google was opgenomen. Na het plaatsen van die link was de website binnen een halve dag geïndexeerd"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ook geen robots.txt expert maar volgens mij is het nummer achter/profiles/ = /me en als je Karel's profiel bekijkt zie je ook dat de pagina niet geïndexeerd is door google dus links (follow of nofollow) hebben daar geen enkele waarde..

  Dave

 2. Je hebt er geen biet aan, want als mr. Cutts dit ziet (het zal hem worden verteld), wordt deze deur ook dichtgezet.

  Allow: /s2/profiles

  Hmm, volgens mij mag je geen Allow gebruiken in robots.txt. Alles is allowed, behalve wat disallowed is.

 3. Ben startende ondernemer die een website heeft maar begrijp er nog niet veel van wat betreft het linken ervan en het verspreiden
  en zoveel mogelijk pageranks te kunnen ontvangen.

  Help mij op weg,en ik houd contact.

  groet Greg.

 4. Hoi karel,
  Inmiddels ben ik helemaal over naar Google Apps en daarbij krijg ik helaas de melding 'dienst niet beschikbaar'. Ik zou eventueel een gmail account kunnen aanmaken alleen dan zit ik weer met twee verschillende mailadressen. Geen idee hoe ik dit kan oplossen.
  Jij?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top