Google Plus resultaten nu prominenter zichtbaar in Nederland! Are you ready?

"Eindelijk" is het zover. Het lijkt erop dat Google voortaan ook in Nederland Google Plus naadloos gaat integreren in de zoekresultaten.
In het eerder geschreven veelbesproken artikel: Negeer jij Google+? Dan loop je bezoekers mis! hebben we al eerder besproken wat deze integratie inhoudt.
Houd je maar vast klaar: Google Plus is daar!

Google plus pagina prominent in beeld

Wanneer je was ingelogd zag je al vaker Google Plus resultaten (nogmaals, voor duiding lees Negeer jij Google+? Dan loop je bezoekers mis!).
Google is daar nu weer een stapje verder in gegaan. "Blogs" die een Google Plus pagina hebben komen nu prominent in beeld zoals uit onderstaande screenshots is op te maken. Let op: ik ben niet ingelogd!


Gevolgen...

Google probeert op deze manier hun Plus-strategie steeds meer op te dringen. Bezoekers die normaal gezien misschien direct naar de blog gingen klikken nu misschien op de Google Plus pagina van de desbetreffende blog. Waar dit gaat eindigen? Geen idee!

What's next?

De volgende stap die we mogen verwachten (naar het voorbeeld in de VS) is dat merken en personen prominenter in beeld komen. Het lijkt er in ieder geval op dat Google de "Plus-strategie" door gaat zetten.
Ben jij inmiddels ook nieuwe Google Plus zaken tegengekomen in de zoekresultaten? Laat het ons weten welke zoekopdracht je hebt gebruikt in de reacties hieronder!
Update: HCdesigns heeft een klein artikel geschreven over hoe je de Plus-pagina kunt koppelen aan je website.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ha Karel,
  Interessant artikel, dank! Ik kan jouw resultaten voor ons alleen niet herhalen. We hebben een blog en een Google-pluspagina. Maar geen laatste berichten te zien als ik zoek op Kiezel Communicatie. Enig idee waar dat aan ligt?

 2. Leuk voor internet marketeers en voor seo doeleinden. In die zin zal ik het niet laten liggen. Maar hoeveel reguliere bezoekers zitten er nu eigenlijk op Google+.
  De combinatie van veel marketeers op google+ en weinig reguliere bezoekers zorgt volgens mij dat Google+ niet echt de perfecte partij is om de SERP door te laten beinvloeden. Tenminste als het doel van Google nog steeds is de beste pagina's aan de mensen te presenteren.

  1. Zoek in ook Google ook eens op "abn amro" of "autoweek". Vreemde is wel dat Google+ niet getoond wordt wanneer je op "abn" of "abnamro" zoekt.
   Zelf zegt Google hierover dat Google+ nog doorontwikkeld wordt. Ze zeggen dus niet echt veel.
   Bij Branded keywords + een ander keyword, wordt Google+ ook niet getoond. Hier kan ik me nog wel iets bij voorstellen omdat de zoekopdracht dan veel gerichter / specifieker is.
   Ander puntje is dat de Google+ posts geen titel hebben waardoor deze lastig te scannen zijn. Werk aan de winkel voor Google zou ik zeggen.

 3. Hoi Karel,
  interessant! Dank.
  Kun je me ook vertellen hoe ik de pagina's zoals links van de rood omrande vakken staan, bij Google voor elkaar krijg?
  thx
  Iris

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top