Mobiele ontwikkelingen

20 juni, 2011

Nu het gebruik van het mobiele internet steeds meer toeneemt zal ik jullie op regelmatige basis op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Bing voegt App Discovery toe aan zijn mobiele zoekresultaten

Bing is blijkbaar nauwer aan het samenwerken met Apple. Als je gebruik maakt van Bing op je mobiel dan ga je in de zoekresultaten een aantal apps terugvinden gerelateerd aan je zoekopdracht of die je kunnen helpen bij je zoekopdracht.
Een beetje vreemd is dat deze functionaliteit exclusief is voor het IOS besturingssysteem van Apple. Zowel Android als de Windows 7 apparaten vallen hierbij buiten de boot.

Bing voegt sociale functionaliteiten toe aan zijn mobiele zoekresultaten

De samenwerking met Yahoo en Facebook heeft Bing geen windeieren gelegd. Zij blijven steeds verder groeien en zetten zichzelf in de markt als de sociale zoekmachine. Een aantal sociale toevoegingen die zij gedaan hebben worden nu ook toegepast bij de mobiele versie van Bing.
De nieuwigheden op het mobiele platform zijn:

  • De toevoeging van de Facebook 'vind ik leuk' optie bij een deel van de content. Zo kun je lokale bedrijven, afbeeldingen en IOS applicaties leuk vinden;
  • Bing Maps voor mobiel heeft nu de mogelijkheid voor een 'split view'. Vroeger moest je kiezen tussen alleen de map of alleen de informatie;
  • Je hebt nu makkelijker toegang tot je zoekgeschiedenis en onderwerpen die vaak gezocht worden waaronder trending topics.

Sommige functies zijn nog wel niet actief in alle landen maar deze worden in de toekomst verder uitgerold.

Mobiele blogs van Google

Blogger.com is het grootste platform voor blogs. Deze service is van Google en kent nog steeds een verdere groei. Voorheen was deze dienst beperkt tot de desktop maar daar komt nu verandering in. Blogger komt met smart mobile apps en mobiele template functies.
Enkele functies:

  • Een mobiele preview knop op je desktop interface;
  • Een QR-code om snel de pagina op je smartphone te bekijken;
  • Automatische redirecting voor smartphones;
  • Eenvoudiger reacties achter laten;
  • Mobiele advertenties voor iedereen die al gebruikt maakte van Google Adsense of in-line advertenties.

Om deze functie te gebruiken ga je naar het Blogger dashboard > Instellingen > E-mail en Google mobile. Hier zie je dan ook de QR-code.

Nog tips?

Uiteraard zijn we ook altijd op zoek naar het laatste nieuws omtrent (mobiele) internet marketing. Heb je een tip? Contacteer ons dan! Wanneer we er een artikel over schrijven vernoemen we uiteraard ook je naam/bedrijf.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *