Karelgeenen.nl is opgefrist - Wat vind jij ervan?

20 augustus, 2012

De laatste tijd heb je misschien al wat veranderingen zien voorbijkomen op deze website. Bijvoorbeeld onze nieuwe vacaturebank met (internet)marketingvacatures. Of bijvoorbeeld een nieuwe overzichtspagina voor alle internetmarketingvideo's op onze website.

Waarom deze update?

Echter het grootste verschil wat voor jou als bezoeker zichtbaar is dat is waarschijnlijk het design. In de loop van de tijd was het oorspronkelijke design namelijk behoorlijk "verkracht", met name door ondergetekende. In mijn poging het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken is ook het design gesneuveld.
Omdat we zeker nog tevreden zijn over het huidige design (al willen we in de toekomst wel toe naar Responsive Design) vonden we het niet nodig om een compleet nieuw design te laten ontwikkelen. Uiteindelijk hebben we dus gekozen voor het opfrissen van het bestaande design:

Breedte van de website

Oorspronkelijk was onze website ongeveer 900px breed. We hebben besloten om deze iets te verbreden waardoor het contentvak (links) en de zijbalk (rechts) meer ruimte hebben gekregen.

Opmaak/design artikelen

Oorspronkelijk zag het er als volgt uit:

Hier zie je duidelijk dat het wat gedateerd oogt. Vandaar dat we ook hebben besloten om het voortaan als volgt weer te geven:

Belangrijk nieuws

Regelmatig komen we nieuwtjes tegen die we graag willen delen. Echter zou een grotere stroom van nieuws er ook voor zorgen dat het verloop op de homepage "te snel" gaat waardoor de echte praktische artikelen niet voldoende in het zicht staan.

Vandaar dat we besloten hebben om op de homepage een kleine sectie op te nemen met uitsluitend nieuwsartikelen:

Indeling artikelen homepage

Oorsponkelijk werden alle artikelen "gewoon" onder elkaar geplaatst. Mede door voorgaand punt hebben we besloten de homepage iets meer in magazine-stijl weer te geven.

Overige elementen

Tenslotte zijn er nog een aantal minder opvallende elementen aangepast (zoals lettertypes en kleuren van bijvoorbeeld hyperlinks.

Het resultaat

Persoonlijk zijn we erg tevreden over het resultaat van deze update. Dit design kan weer een tijdje mee (in ieder geval tot ons Responsive Design klaar is ;-).
Uiteraard zijn we ook weer erg benieuwd naar jullie mening. Graag horen we hieronder dus wat jullie van deze "refresh" vinden. Alle (opbouwende) kritiek is welkom!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Dat is snel 🙂 Ps. op de opleidingen pagina zie ik ook een JS error: ReferenceError: $BTB is not defined [http://www.karelgeenen.nl/opleidingen:157]
   ReferenceError: $BTB is not defined [http://www.karelgeenen.nl/opleidingen:316]

 1. Ziet er strak uit. Een verbetering!
  Wij zijn ook net over op responsive bij netnotion.nl. Wel is het oppassen met allerlei plugins die wel eens voor problemen kunnen zorgen op mobiel. Denk bijvoorbeeld aan de Flickr plugins.

 2. Lekker fris! Alleen voelt het of de artikel- breedte op de frontpage ten onrechte inboet op de kolom nieuws.
  Ik gebruik overigens Chrome 21.0.1180.83

 3. Het lettertype van je headings leest nogal rot vind ik. Er zit te veel dik/dun verschil in wat mij betreft. Ik heb in ieder geval moeite om ze goed te lezen. Dat lijkt me niet wenselijk, het belang van kopjes heb je onlangs nog omschreven... 🙂

 4. Een kwestie van smaak misschien, maar ik zou voor de leesbaarheid de breedte van de tekstbody wat smaller zetten. Dus iets meer wit in de linkerkolom en zeker meer wit tussen de hoofdtekst en de rechterkolom.
  Dat geeft direct meer rust in het nu erg volle scherm. Succes verder met jullie toch al goede site!

 5. Mijn mening is zoals voorheen heel erg weinig contrast op de website wat toch echt een erg goede tool is om meer attentie te trekken naar de belangrijkere delen van de website zoals navigatie en andere dingen warvan je wilt dat ze meer in het oog springen. Vind de website kwa inhoud wel interessant zeker maar design kan wat mij betreft stukken beter en moderner. Maarja, das mijn mening en die verschillen...

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *