Google en de nieuwe toolbar voor Internet Explorer

Zelf ben ik nooit een grote voorstander geweest van toolbars omdat ik vind dat een browser standaard van de nodige tools zou moeten voorzien zijn. Of zoals bij Chrome, je download de browser en deze is vrij kaal. Vervolgens ga naar de Chrome Extensions waar je dan de nodige extensies download die voor je persoonlijk gebruik van toepassing zijn.

Internet Explorer 9

Microsoft heeft ook begrepen dat een browser volstoppen met een lading aan tools, die het geheel onoverzichtelijk maken, niet de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. De nieuwe Internet Explorer ziet er nu net zo strak uit als Chrome, wat een toeval.

Snelheid blijft belangrijk

Bijna alles in de online wereld wordt afgetoetst op snelheid. Dit zeker in de wereld van de zoekmachines. Hoe sneller je iets gevonden hebt, hoe beter. Hier heeft Google een sterke troef in handen met zijn Instant Search. Deze functie wordt natuurlijk volop benut in de Toolbar. Verder passen zij dezelfde techniek toe als bij Chrome. Een vrij kale Toolbar met de mogelijkheid om zelf de gewenste extra functies te installeren.

Google Tracking

Natuurlijk wil Google ook in IE de meest gebruikte zoekmachine blijven. En dit staat natuurlijk niet standaard ingesteld! Verder mogen we er ook van uitgaan dat Google via deze Toolbar gebruikersinformatie zal opslaan, net zoals Microsoft dat zal doen. De gebruikersinformatie is van grote waarde voor de verdere ontwikkeling van hun producten en blijft nog steeds een gebied waar vrij veel onduidelijkheid over bestaat.

The search continuous


Download hier de toolbar!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Persoonlijk vind ik een eenvoudige browser, zonder al die toolbars veel prettiger. En zoals Thijs zegt mis je daardoor een hoop ruimte op je scherm. De vertaalfunctie in de google toolbar is wel handig voor buitenlandse websites. Maar met toolbars blijft wel altijd de vraag wat ze allemaal van je surfgedrag opslaan.

  2. Ik vind het zoekveld van Google wel erg handig. Dat scheelt sowieso één handeling minder. Welke toolbar gebruiken de lezers van dit blog voor bijvoorbeeld SEO? Prefereren jullie Market Samurai of een ander tooltje boven de Google Toolbar?

  3. Eigenlijk houd ik niet van Internet Explorer, echt eeen verschrikkelijke browser! Doe mij Google Chrome of Firefox maar! Als je daar iets in de URL balk typt, zonder een .nl/.com/enz., kom je gewoon op Google Search! Handig of niet 😉 (en je hebt al je ruimte)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top