Google Adsense gaat MFA en arbitrage accounts afsluiten

Het is zover. Google gaat MFA (made for adsense) en arbitrage sites aanpakken. Iedereen die Google Adsense op deze websites plaatst loopt het risico een mail te krijgen van Google waarin staat dat de adsense account wordt afgesloten!

MFA sites zijn websites die speciaal zijn ingericht voor Adsense, zie dit voorbeeld. Webmasters die aan Google arbitrage doen kopen via Adwords goedkoop bezoekers in en sturen deze naar een pagina met vaak alleen maar Adsense. De kliks op deze adsense leveren meer op dan de kosten van Adwords en op deze manier wordt er geld verdiend.

Google wil dit soort websites dus gaan bannen door de Adsense accounts uit te schakelen. Dit omdat MFA en arbitrage sites alleen maar geld kosten, zij zijn enkel een tussenpersoon voor Google en de adverteerder. En een tussenpersoon kost geld.. En dat geld wil Google graag zelf houden, Google wil de tussenpersoon zijn.

Op Webmasterworld is ook een hevige discussie gaande over het uitschakelen van Adsense accounts. Op het forum is te lezen dat niet alleen de kleintjes worden aangepakt, ook webmasters die maandelijks $70k via Adsense opstrijken hebben een mailtje ontvangen dat hun Adsense account wordt afgesloten.

Iemand al een dergelijk mailtje van Google ontvangen?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. I know alot of people have been saying that MFA websites will go out but I think that they will continue to be around for quite some time.

 2. Het is absoluut niet duidelijk of dit "MFA-Arbitrage"-verhaal wel volledig klopt.

  Vele webmasters die dergelijke sites draaien hebben niks ontvangen. Ik denk eerder dat de slachtoffers er echt wel over zijn gegaan in het misleiden van surfers (regels? grenzen?) en dat Google een statement wil maken.

  Doet me denken aan de Belgische politie die voor eindejaar telkens weer strenge alcoholcontroles aankondigt en dan voor een groot stuk rekent op het afschrikeffect van de boodschap zelf.

  Ik zelf heb geen Arbitrage-projecten. Wel geprobeerd, maar toch niet echt succesvol : (
  Mijn sites hebben wel strategische adsenseblokken maar alles blijft mooi binnen de regels.

 3. Yep,

  Mij hebben ze ook te grazen. Echter heb ik geen Google Adwords ingekocht, maar gewoon Adsense per pagina geinstalleerd en dat Google zelf mag uitzoeken welke advertentie het beste past.

  Plots kreeg ik een email dat mijn account is afgesloten en na een aantal uitgebreidde schriftelijke reacties krijg ik als standaard-antwoord dat ik mij moet richten naar hun 'policy' - pagina. Verder contact is niet mogelijk.

  Zo zie je maar hoe machtig Google is doordat je jezelf plots onmachtig voelt. Nu gaat het bij mij om een paar tientjes die ik niet (nooit) uitgekeerd krijg, maar het was een leuke hobby om te doen en veel tijd ingestoken. Kijk maar eens op http://www.danweetjehetwel.nl/badminton.php en klik eens op elke pagina.

  Wie tips heeft wat ik fout heb gedaan, dan heel graag.

  groet
  Mark

 4. Ik zou zo niet kunnen zien wat je fout hebt gedaan Mark. En dat maakt me eerlijk gezegd wel bang. Want wat mag nu precies wel en wat mag nu niet? Het is ook jammer dat ze niet precies vertellen wat je verkeerd hebt gedaan..

 5. @Mark: ik zie niet eens adsense staan op jouw pagina's. Je heb ze er al afgehaald waarschijnlijk?

  Wat ik wel zie is dat je onderaan links hebt staan in dezelfde kleur als de achtergrond. Heeft er niet rechtstreeks mee te maken maar dat mag van Google al jaren niet meer. Dus daar ga je wel in de fout, volgens Google dan.

 6. Hoi Codeboy,

  Ja klopt wat betreft de grijstinten, maar die zijn er pas en moet ik nog verbeteren. Toentertijd was daar nog geen sprake van overigens.

  Als Google Adsense je account sluit, wordt automatisch de advertenties weggehaald. Dat is dan ook het enige aardige van Google, anders verdienden ze gewoon hun geld door. Dus de witte vlakken zijn adsense - vlakken.

  groet
  Mark

 7. Ah, ik wist niet dat ze automatisch de ads wegnamen. Klinkt wel logisch, maar had er nog niet bij stil gestaan. Tja, ik zie verder ook niks mis op de site.

  Ik ben zelf dik tevreden over Adsense en de inkomsten, maar dit tegenkomen zou voor mij (en vele collega's) toch wel een kleine nachtmerrie zijn. Bij mij gaat het niet meer over tientjes.

  In de VS bestaan er al heel wat alternatieven voor Adsense. Bbeetje concurrentie is stukken veiliger in dergelijke gevallen, maar hier is het Adsense en that's it. Nog wat geduld dus.

 8. Ik heb mijn adsense account nog maar persoonlijk gebruik ik adsense niet meer zoveel. Ik richt me nu meer toe op affiliate netwerken zoals commision junction en clickbank.

  Dat ze arbitrage sites bannen juich ik toe. De vraag is alleen maar hoe ze de grens gaan leggen tussen een informatieve site en een MFA site.

  Wat ik wel jammer vind is dat Google nooit een duidelijke reden geeft WAAROm je gebant bent.

 9. @mark

  Lees de post http://adsense-nl.blogspot.com/2006/12/advertenties-afbeeldingen.html eens door en kijk dan nog eens naar je pagina...

  Het is zeker al enige tijd verboden om afbeelding blokken zo neer te zetten naast de afbeeldingen die je gebruikt.
  Zeker tussen de bovenste afbeeldingen

  Ik moest even in je broncode duiken, maar daar zit het probleem.

  In jouw geval zul je een nieuwe aanvraag kunnen doen als je "opgeruimd" hebt.

  En ik zou zeker de links onderin aanpassen qua kleur.

 10. LOL

  Google misschien wel maar of je bezoekers het leuk vinden..
  Daarnaast vullen ze toch nooit meer dan drie adsense blokken.

  Dus het adsense blok bij de afbeeldingen vervangen door een foto en de rest op de pagina's laten staan zou mijn idee zijn.

  Maar ja, jij moet het straks bij Google weer vragen of het goed is.

  O ja, op adsense-nl.blogspot.com hebben ze ook een feed mogelijkheid, makkelijk om op de hoogte te blijven van de wijzigingen of verscherpingen van het beleid.

 11. Meen je dat nou? Dat wist ik inderdaad niet. Shame on me! Maar wat een raar fenomeen? Je zou toch zeggen dat juist die afbeeldingen aantrekkingskracht hebben voor de adsense-advertenties. Maar goed, dat ga ik maar eens aanpassen.

  Maar hoe?

  Als ik de vier blokken per pagina volbouw met Adsense. Accepteert Google dat dan wel? Even los van het feit of dit aantrekkelijk is.

  groet
  Mark

 12. Ik vind het vrij logisch dat Google de regels gaat aanscherpen. Er zijn talloze websites, waarbij Google Adsense overheersend is. Google Adsense is niet normaliter niet irritant, behalve als het de gebruikersvriendelijkheid belemmert.

  Het is verder oneerlijk om Google Adsense te plaatsen en gebruikers probeert te lokken met Google Adwords. Het lijkt me dat Google dat makkelijk kan tegenhouden.

 13. @Mark
  Je kan die vier blokken wel volbouwen, maar daarmee riskeer je gelijk weer een ban van adsense. Het maxiumum aantal blokken op een pagina is namelijk 3.

  Verder vind ik het een goede zaak dat MFA sites worden opgeruimd, want uiteindelijk zal daarmee de kwaliteit van het gehele adsense-systeem vooruit gaan. Adverteerders zullen weer meer vertrouwen krijgen in Adsense, en wij, de publishers, zullen daarvan de vruchten plukken.

 14. Mijn site is nu ook geblokkeerd. Ik had een informartieve site. Alleen 70% van mijn bezoekers kwamen van het adwords systeem af.

  Een preciese reden van de blokkatie geven ze niet. Dat is best lullig want het ging wel over redelijke bedragen (4 tot 5k).

 15. Dag iedereen,

  Ik ken dit blog nog maar pas, maar het is zeer interessant. Ik ben alle posts aan het lezen. Maar hier snap ik niet echt iets van.

  1. De kleur van de tekst van de adsense mag niet het zelvde zijn als de kleur van mijn echte tekst. Klopt dat?

  Waar kan ik meer van die regels vinden? (liefst nederlands.)
  Want op al mijn website's is de kleur het zelvde? Mag dat dan niet?
  Dan vraag ik mij ook nog af wat je CTR max mag zijn. Bij mij is dat meestal 20%. Is dat te veel of te weinig?

  Alvast bedankt voor een reactie!
  Bram

 16. Hey Karel,

  I geloof niet dat Google zomaar een Google Adsense account zal afsluiten. De reden moet duidelijk zijn...

  Stel dat je Google Adsense Arbitrage toepast, dan valt het nog te zien op welk soort site een bezoeker terechtkomt. Als deze site genoeg kwaliteitsinhoud vertoont en gerelateerd is met de zoektermen waarvoor je een advertentie-campagne opzet, dan heeft Google GEEN reden om je account af te sluiten, want je voldoet aan hun voorwaarden. ALs je daarbij je website regelmatig update, hebben ze nog minder redenen om dat te doen.
  Natuurlijk, en moge dit duidelijk zijn voor nu en in de toekomst, het gebruik van de Google diensten is GEEN recht, het is een gelegenheid, en zolang Google jou toelaat om een account te houden zij het Adsense of Adwords, mag je jezelf gelukkig prijzen.
  Zij hebben inderdaad het RECHT om je account stop te zetten en ze moeten daar geen reden voor hebben. Het is daarom aangewezen om bij elke communicatie beleefd te blijven en hun te respecteren.
  Zo kun je het meest bereiken. En als die dag dan toch komt dat je die fameuze email krijgt, dan is er nog een kans dat je je account terug kunt krijgen. Die kans is reeel.

  Anderzijds als een website er uitziet zoals het voorbeeld dat jij geeft, ja, dan kan ik er inkomen. Google is en blijft de top zoekmachine van het internet en wil kwaliteit geven aan de gebruikers ervan. Dus, wat betreft MFA-sites, waarvan er duizenden kopies bestaan. Ja, die kan ik ook wel missen. Google zou in de eerste plaats niet eens de moeite doen om zulke sites te indexeren en weer te geven in de zoekresultaten.

  Succes met je business, Karel!

  Rudy

 17. Eerlijk dat ze dergelijke sites bannen. Sommige sites zijn er echt om de banners (en dus inkomsten). Sites waar bezoekers niets aan hebben. Bannen die handel 😉

 18. Ik had een aantal projecten lopen waarvan er eentje was met redelijk weinig goede inhoud en veel ads. Opeens waren opeens de Adsense-Ads weg! De mail die ze hadden gestuurd was toen niet aangekomen.

  Ik maakte geen gebruik van arbitrage maar het was wel een site met weinig toegevoegde waarde. Ik geef ze dus gelijk.

  Een ander punt baart me zorgen:

  Google maakt het mogelijk om heel goedkoop te bieden ( zelfs op 1 cent ). Als ik voor 1 cent wil adverteren moet ik dit zelf weten aangezien zij die mogelijkheid geven. De site waar ik nu voor adverteer is kwalitatief zeer goed. Ik KAN dus veel geld verdienen maar ga het niet uitbuiten. Ik loop dan toch nog kans om uit het adsense programma gehaald te worden terwijl de adwords voor mij bedoeld zijn om meer bezoekers te trekken ( en daar gaat het toch om lijkt mij? ).

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top