Eenvoudig beeldadvertenties maken in Google Adwords

Google heeft onlangs weer een fantastische tool toegevoegd binnen het Google Adwords programma. Vanaf nu is het mogelijk om binnen enkele minuten eenvoudig beeldadvertenties te maken.

Het mooie van deze tool is dat er automatisch meerdere formaten worden aangemaakt. Vanaf nu hoef je dus maar één beeldadvertentie te maken en Google transformeert deze automatisch naar alle andere formaten.

Het inhoudsnetwerk
Het was al veel langer mogelijk om zelfgemaakte beeldadvertenties te uploaden naar Adwords en deze te laten vertonen in het inhoudsnetwerk (alle sites die gebruik maken van Google Adsense). Over het algemeen hebben dergelijke advertenties een beter doorklikpercentage dan de gewone tekstvariant.

Google maakt het met deze tool dus zeer eenvoudig om nu online beeldadvertenties te maken die dan direct op het inhoudsnetwerk vertoond kunnen worden.

Hoe werkt het?
Het principe is heel eenvoudig. Men upload een afbeelding en een logo en voegt een tekst en een titel toe. Google maakt hier dan een redelijk professioneel ogende beeldadvertentie (banner) van.

Hieronder vind je een video (Engelstalig) over hoe het precies in zijn werk gaat.

Hier vind je een nog uitgebreidere tutorial (video, Engelstalig).

  1. Volgens mij is deze tool nog niet in NL accounts beschikbaar. Maar dat laat vast niet lang meer op zicht wachten. Ik vind het een mooie ontwikkeling en zeker het testen waard.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top