Slechte landingspagina's volgens Google Adwords

Google Adwords kwaliteitsscoreGoogle Adwords heeft onlangs een nieuwe FAQ online geplaatst met vragen en antwoorden over de kwaliteit van landingspagina's. In deze nieuwe FAQ wordt nog eens duidelijk waar een goede landingspagina aan moet voldoen en hoe een goede landingspagina er in ieder geval niet uit moet zien.

De kwaliteitsregels vertelden ons al dat een goede landingspagina makkelijk navigeerbaar moet zijn en direct duidelijk moet zijn over het bedrijf van de adverteerder (wat verkoopt men). Verder is het belangrijk dat de pagina relevante en originele inhoud bevat.

Hieronder volgen de (volgens het Adwords team) belangrijkste punten van de nieuwe FAQ.

Type website/landingspagina dat gestraft wordt met een lage kwaliteitsscore:

  • Data verzamel sites. Dit zijn de websites waar vaak maar een kleine alinea tekst op staat waar mensen een naam en email achter moeten laten. Een voorbeeld daarvan is de pagina van mijn website webwinkel beginnen.
  • Arbitrage sites (MFA). Website die zijn ontworpen om alleen maar advertenties te vertonen. Lees ook Google gaat MFA accounts sluiten.
  • Malware sites. Websites die al dan niet met medeweten van de bezoeker automatisch software op de pc van de bezoeker installeert.

Verder zijn er nog een aantal type websites die een verhoogde kans op een straf hebben. Dit zijn vooral de websites die hun data van andere websites halen zoals een prijsvergelijkingswebsite en reiswebsites (het type wat alleen maar het aanbod van anderen verzamelt).

Vooral deze laatste groep moet dus extra rekening houden met de kwaliteit van de bestemmingspagina! De standaard richtlijnen kun je hier lezen.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Dit is wel grappig: "Dit zijn vooral de websites die hun data van andere websites halen zoals een prijsvergelijkingswebsite en reiswebsites (het type wat alleen maar het aanbod van anderen verzamelt)."

    Krijgt Google dan geen strafpunten? Want als er één website is dat data van andere websites haalt dan is het Google zelf wel.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top