Overgestapt op Feedburner, heb jij je al ingeschreven?

19 januari, 2007

FeedburnerVanaf vandaag maak ik als feedoutput gebruik van Feedburner ( http://feeds.feedburner.com/karelgeenen ). Met feedburner heb ik wat meer inzicht in hoevaak de feeds gelezen worden en waar er op doorgeklikt wordt.

Heb jij je al ingeschreven op mijn feed? En maak je eigenlijk al wel gebruik van een feedreader? Even een korte uitleg over feeds.

Op veel websites zie je tegenwoordig afbeeldingen staan met de tekst RSS of xml of iets dergelijks. Wanneer je dan op deze afbeeldingen klikt krijg je een xml-file. Voor sommige een raar stukje code. Aan die pagina alleen heb je weinig, niets eigenlijk. Maar wanneer je deze pagina in een zogenaamde feedreader steekt krijg je in de feedreader een mooi overzicht van de artikelen die op een website/weblog geplaatst hebt.

Het voordeel van een RSS-feed is dat telkens wanneer ik een nieuw artikel plaats op mijn website automatisch mijn xml pagina wordt aangepast. Wanneer jij dan je feedreader opstart zal er een update komen van mijn feed en zie je het nieuwste artikel van mij in je feedreader!

Via een feedreader is het dus handig om het laatste nieuws bij te houden en hoef je niet telkens alle websites af te struinen op zoek naar nieuwe informatie. Je kunt het eigenlijk zien als een soort van nieuwsbrief.

Voorbeelden van feedreaders zijn Feedreader en Google reader.  In de nieuwe browser van microsoft, internet explorer 7, zit ook een feedfunctie ingebouwd.

Ik raad iedereen aan om gebruik te maken van een feedreader. Het geeft je up-to-date en geordende informatie. Ideaal wanneer je die website weer eens kwijt bent of als je snel de laatste nieuwe artikelen van je favoriete website wilt zien.

Wanneer je een feedreader hebt geïnstalleerd, voeg dan ook even mijn feed toe: http://feeds.feedburner.com/karelgeenen 😉

Wil je meer weten over wat feeds nu precies zijn neem dan eens een kijkje op de volgende website: Wat zijn RSS feeds.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *