LV: Zwarte lijst van zoekwoorden?

19 april, 2009

Kan Google Javascript indexeren?

Vraag van Sebastian: Zwarte lijst van zoekwoorden?

Sinds kort ben ik samen met mijn compagnon een forum over bellen via voip gestart. We hebben een vbulletin forum script gebruikt. Voordeel is dat deze heel veel modules heeft die je kunt instaleren. Ook voor SEO. daar zijn we nu druk mee bezig.

Echter, het is een forum. Dus in de keywords, description en title tag zou eigenlijk het woord forum terug moeten komen. Alleen, probleem is dat "forum" en "forums'" op de zwarte lijst staan. Zoekende naar info over de zwarte lijst en zoekwoorden wordt ik niet veel wijzer. Dus dacht ik laat ik Karel maar eens mailen, wellicht dat hij het weet hoe Google hiermee omgaat.

Negeert Google de zoekwoorden compleet? En zo ja, is het dan wel nuttig om ze in de title tag en keywords tag te zetten? En heeft het gebruik van de keywords van de zwarte lijst ook invloed op de pagerank?

Antwoord van Karel: Zwarte lijst van zoekwoorden?

Zwarte lijst van zoekwoorden

Laat ik beginnen met te schrijven dat ik nog nooit van een dergelijke lijst heb gehoord of gelezen. Ook niet na een uitgebreide zoektocht. Het zou me ook ontzettend raar lijken. Zoals je in je vraag beschrijft lijkt het alsof dat Google websites met deze "zwarte woorden" niet zou indexeren.

Gelukkig kan ik jullie vertellen dat dit onzin is. Wanneer jij een forum hebt (en je zoekwoord is bijvoorbeeld "Voip forum") dan is het niet meer dan logisch wanneer je deze woorden in je title-tag en meta omschrijving plaatst.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Hoi Karel,

  Allereerst dank voor de snelle reactie. Ik heb na mijn mail aan jou nog wat verder gezocht en ben eigenlijk tot dezelfde conclusie gekomen.

  Er wordt op een aantal sites wel over een soort van zwarte lijst van keywords gesproken, maar nergens vind je de bevestiging dat dit een soort van "officiele" Google lijst is.

  Ik ga met een gerust hart verder met de optimalisatie van ons VoIP forum en bedank je nogmaals voor je snelle reactie.

  Groeten, Sebastian
  VoIP Forum | Bellenkanookzo.nl

 2. Ik heb wel vaker gelezen dat er een lijst is van woorden die langer in de zandbak blijven zitten. Sites over sex of andere zaken die van google een langere tijd krijgen voordat ze goed worden geindexeerd dan andere sites maar in hoeverre dat waar is weet ik ook niet.....nooit echt getest

 3. Wel een grappig concept. Ik heb ook nog nooit gehoord van een zwarte lijst. Wel kan ik me voorstellen dat bepaalde woorden gewoonweg weinig waarde mee hebben omdat ze zo zo vaak gebruikt worden.

 4. Klopt, wij werken ook voor een aantal klanten waarbij we de woorden van hun core business niet mogen gebruiken bij Google Adwords. Het is dan de kunst om soortgelijke woorden te vinden en de klant te helpen om zo hoog mogelijk te komen in de gratis zoekresultaten.

 5. Hallo S&S,

  Dank voor je reactie. In het geval van ons VoIP forum gaat het niet om Adwords maar enkel en alleen om de tags keywords, description en title. Toepassen van synoniemen is dus eigenlijk niet direct waar het om gaat. Het gaat puur om het keyword forum en de toepassing daarvan in de meta tags.

 6. @Sebastian:

  Heb even je website bekeken, maar waarom maak je geen gebruik van een exteren stylesheet voor de 'vbulletin_css' ?

  Voordeel is dat je pagina's kleiner worden (qua groote) en dat als je de pagina eenmaal hebt bekeken, de CSS in de browser cache wordt opgeslagen. Als je dus een andere pagina bekijkt die ook die CSS include, hoeft de browser de CSS niet opnieuw te downloaden. Hierdoor zal de pagina dus sneller laden.

 7. @ Jacob Ras

  Dank voor je opmerking. Had dit nog niet gezien. Is inderdaad handiger om dat via een externe .css aan te roepen.

  Gaan we doen!

 8. @ Jacob

  Dank je. Het is inmiddels gepiept. De broncode is (weer) wat schoner nu !

  Groeten, Sebastian
  VoIP Forum | Bellenkanookzo.nl

 9. De enige lijst met woorden die genegeerd zouden worden en waar ik ooit van heb gehoord zijn de lidwoorden die per taal voorkomen.

  Dit zou nog ergens op kunnen slaan. De / the / die enz. zeggen inderdaad niks zonder toevoeging.

  Ik moet wel onmiddellijk toegeven dat ik niet meer weet waar ik het gelezen heb.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *