Hey jij! De kracht van gepersonaliseerde video spreekt jou toch ook aan?

door | 19 mei 2015 | Video

Gepersonaliseerde video's werken conversieverhogend
Consumenten worden elke dag doodgegooid met reclames. We raken er zelfs zo aan gewend dat je als ondernemer heel goed je best moet doen om je te onderscheiden.
Ons brein is zeer geavanceerd en filtert alleen de informatie die voor ons relevant is. Reclames die ons niet interesseren vergeten we zo snel mogelijk. Maar hoe val je dan op tussen al die reclames die de consument dagelijks voorbij ziet komen? Door relevant en persoonlijk te zijn.
Gepersonaliseerde video maakt dit mogelijk. Wat is gepersonaliseerde video? Waarom is het zo uniek en wat heeft het voor jou te bieden?

De consument heeft behoefte aan relevantie

Sinds de digitalisering zijn marketeers steeds creatiever geworden. Ze zoeken naar nieuwe manieren om hun klanten aan te spreken en te overtuigen. Waar ze eerst het internet zagen als medium om gewoon massaberichten te versturen, beginnen ze eindelijk in te zien dat de consument persoonlijk aangesproken wil worden.
De consument is op zoek naar oplossingen. Oplossingen die alleen voor hem of haar relevant zijn. Als je een surfer bent zou je graag surf gerelateerde reclame willen zien. En andersom willen surfscholen en surfmerken het liefst direct met de surfers communiceren. Toch is dit in veel gevallen moeilijk te realiseren.
Gepersonaliseerde video heeft verregaande mogelijkheden om relevant te zijn. Daarom is gepersonaliseerde video ook zo interessant voor marketeers en adverteerders.
Gepersonaliseerde video

Wat is gepersonaliseerde video?

Een gepersonaliseerde video is een video waaraan persoonlijke elementen zijn toegevoegd. Gepersonaliseerde video maakt het mogelijk om elke (potentiële) klant persoonlijk bij naam aan te spreken. Iedere klant ontvangt dus zijn of haar eigen, unieke video met relevante informatie.
Stel je eens voor: Je opent een video en je wordt aangesproken met je naam. Vervolgens verschijnt er informatie die voor jou persoonlijk relevant is. Aantrekkelijk of niet?

Hoe werkt het?

Marketeers zijn zich steeds meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van klantdata en de meeste bedrijven hebben een professioneel CRM systeem. De klantgegevens in dit CRM systeem zijn de input voor de gepersonaliseerde video’s.
Deze gegevens (of een selectie daarvan) worden verwerkt in de video. Vervolgens kunnen deze video’s verzonden worden via sms of e-mail. Het kost je zelf dus weinig tot geen moeite om duizenden video’s te laten ontwikkelen.
De software om het mogelijk te maken is op dit moment echter wel vrij kostbaar en dus vooral bij een (middel)groot klantbestand interessant. Ik verwacht echter dat er binnenkort meer mogelijkheden voor kleine bedrijven ontstaan.

Resultaat van het gebruik van gepersonaliseerde video

We worden steeds minder gevoelig voor de gebruikelijke nieuwsbrieven, advertenties en sales activiteiten. Daardoor is het steeds moeilijker om je conversiepercentage op pijl te houden. Gepersonaliseerde video wordt relatief gezien nog niet heel veel toegepast en werkt resultaatverhogend:

Hoger conversie door gepersonaliseerde videoHogere conversie

Uit onderzoek van Forrester is gebleken dat gepersonaliseerde video tot 10 keer effectiever is dan gewone mail. Statistieken als 75% hogere click-through rate en 45% hogere koop intentie zijn niet uitzonderlijk.
Ga maar eens na wat dat voor je bedrijf kan betekenen. Dan wordt de investering waarschijnlijk ineens een stuk aantrekkelijker.

Verhoging van merkbekendheid, loyaliteit en verbondenheid

Het sturen van een gepersonaliseerde video zorgt ervoor dat klanten zich persoonlijk aangesproken voelen. Zo raken ze eerder persoonlijk verbonden met je merk. Ze zullen eerder je merk herkennen na het zien van de video, want jij was toch degene die de moeite nam om hun bij de naam te noemen. Dat geeft toch een gevoel dat je elkaar kent.

Dus, is gepersonaliseerde video wat voor jou?

Als ondernemer wil je graag dat klanten trouw aan je blijven. Soms kun je dan beter eerst iets extra’s geven, voordat je er wat voor terugkrijgt. Iets doen wat je klant niet verwacht. Gepersonaliseerde video is zo iets.
Gepersonaliseerde video is zeker duurder dan het versturen van een normale email. Toch wijst alles erop dat het tot 10 keer effectiever is. Veel grote en middelgrote bedrijven zullen weinig moeite hebben met de kosten van gepersonaliseerde video, maar het kan voor kleine bedrijven nog een te grote investering zijn.
Deze Nederlandse bedrijven kunnen je helpen met het realiseren van je gepersonaliseerde video’s: Tuavid, Quadia, Bleu BillyWig en Rednun.
Als je overtuigd bent van de voordelen van gepersonaliseerde video, budget hebt en echt indruk wil maken op je klant dan is het zeker aan te raden om jezelf te onderscheiden met gepersonaliseerde video!
 

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

1 + 2 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company