Gebruik je Gmail handtekening voor meer volgers en fans!

19 augustus, 2013

We verzenden iedere dag vele mailtjes, maar hebben vaak niet in de gaten dat we hiermee ons sociale netwerk ook kunnen uitbreiden. Veel mensen hebben wel al hun website erin staan, maar het is ook een ideale manier om jouw social media accounts extra onder de aandacht te brengen.
In dit artikel laat ik zien hoe je makkelijk het is om je sociale netwerken op te nemen in je Gmail handtekening!
handtekening gmail

Instellen in Gmail

Om je handtekening te kunnen aanpassen ga je via het tandwiel, rechtsboven op de pagina, naar “Instellingen”.
instellingen handtekening gmail
Je komt terecht op het tabblad Algemeen, scroll vervolgens naar beneden totdat je bij Handtekening komt.
lnstellingen algemeen
Activeer de handtekening (indien je deze nog niet gebruikte) door de button aan te klikken en vul daar alle gegevens in te vullen waarmee je een mail wilt afsluiten.
Vervolgens gaan we de juiste koppelingen erin zetten!

Tekstlink of afbeelding

Je kunt ervoor kiezen om een afbeelding in te voegen of, zoals wij hebben gedaan, gebruik maken van een tekstlink. Een afbeelding voeg je in door te klikken op de volgende knop:
afbeelding invoegen
Afbeelding geüpload en erin gezet? Selecteer deze dan met je muis (net zoals de tekst in onderstaande afbeelding) en klik op het Koppeling-teken.
link toevoegen twitter volgen
Je kunt vervolgens de juiste link toevoegen.
link toevoegen twitter2

Twitter

Om het zo makkelijk mogelijk te maken voor mensen om je te volgen, passen we de link die we toevoegen iets aan. We gebruiken namelijk niet de “gewone” link naar het profiel (https://twitter.com/karelgeenen), maar een link waarmee we direct terecht komen op deze pagina:
Twitter volgen
Hier krijg je een duidelijk call-to-action te zien: +Volgen.
We gebruiken dus deze link: https://twitter.com/intent/user?screen_name=karelgeenen
Vervang “karelgeenen” in deze link door jouw eigen gebruikersnaam en test even of het werkt! Niet alleen via het klikken op de link, maar ook door een testmailtje te sturen naar jezelf!

Facebook, Google+, YouTube, LinkedIn, Pinterest, … etc!

Voor Facebook en Google+ geldt eigenlijk hetzelfde, alleen dan met de link naar je Facebook fanpage en Google+account. Je kunt namelijk niet naar een dergelijke “tussen” pagina linken zoals in het voorbeeld van Twitter.

Tot slot

Denk wel even na wat de belangrijkste kanalen zijn die je wilt meenemen en zet niet de hele lijst in je handtekening. De kop zijn alleen suggesties ;-).

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Thanks for some formatting tips! 😉
  Ook het gebruik van ‘standaardantwoorden’ is hiervoor een oplossing mi. Het is misschien een paar klikjes extra.
  Een ‘handtekening’ kan je nl. niet aan 1 specifiek GMAIL account hangen en dus wordt het signature aan elke mail gehangen. Onhandig wanneer een aantal accounts worden beheerd vanuit de GMAIL interface en er dus meerdere signatures benodigd zijn.

 2. Gebruik het zelf ook altijd. Erg handig maar kwam er net achter dat op de een of andere manier Gmail heeft besloten mijn standaard antwoorden eruit te knikkeren.
  Mag het dus opnieuw aanmaken, maakt het allemaal minder leuk..

 3. Ik heb de link gekopieerd en mijn naam veranderd kwam je inderdaad bij je eigen tweet uit is oke.
  Alleen wanneer je op volledig profiel weergeven van Ilonka Mudde klikt kom je uit op het profiel maar kan je bij alle instellingen ??
  Wat doe ik fout ?
  Met vriendelijke groeten,
  Ilonka Mudde

 4. Hallo Lianne,
  Bedankt voor de heldere uitleg.
  Maar toch heb ik nog een kleine uitdaging te gaan met deze handtekening. De afbeelding staat goed weergegeven in het opgestelde bericht, echter wanneer de mail binnenkomt bij de ontvanger (ook bij mijzelf) staat er een zwart vakje met een wit kruis. Ik kan maar niet achterhalen waar het fout gaat.
  Weet jij een antwoord? Alvast bedankt.

 5. Hoi,
  Ik had netjes een handtekening toegevoegd (paar weken geleden al), maar ik vrees dat ik iets verkeerd in heb gesteld of aangeklikt waardoor het een link geworden is, elke keer als ik nu wil reageren (op de pc) krijg ik in mijn reactiescherm: URL not found, kan de webpagina niet vinden. En dan kan ik er niks meer mee. Ik kan dit niet deleten, helemaal niks, en kan nu dus niet meer op mail reageren.
  In instellingen heb ik nu gezet dat ik geen handtekening toe wil voegen, maar dat werkt ook nog niet: ik krijg nog steeds een reactiescherm gevuld met de foutmelding, en geen enkele optie om dit weg te halen.
  Weten jullie een oplossing? drama dit

 6. Beste lianne
  Hoe weet je wie precies je volger is op Gmail? Ik heb namelijk volgers maar zou ook graag willen weten wie ze zijn, is dit mogelijk om dit te weten te komen?
  Alvast bedankt.
  MVG

  1. Hi Suzan, Ik denk dat je bedoelt volgers op Google+? Je kunt zien wie jou in hun kringen hebben toegevoegd door op je G+ profiel links in het menu te kiezen voor “Mensen” en dan vervolgens voor “Heeft jou toegevoegd”. Je krijgt dan iedereen te zien waarbij je in de kring zit. Groet, Lianne

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *