Check op handige manier de rankings van je concurrent

19 november, 2009

SEJ tools hebben een hele handige SERPs tracking optie waarmee het mogelijk is om rankings op te sporen van meerdere zoekwoorden sets in Google, Yahoo en Bing.

Maar naast het controleren van uw zoekwoord posities heeft het hulpprogramma nog een echt nuttige optie : Je ranglijst vergelijken met je naaste concurrenten.

Hier een ‘how-to' :

1. Begin met het toevoegen van zoekwoorden in de tracker, er zijn verschillende manier om dat te doen:

-Trefwoorden handmatig toevoegen : SERPs go > Keywords en voeg 1 keyword per regel toe of upload een CSV bestand.
-Analiseer je ‘on-page keywords' en genereer van daar keyword suggesties: go RESEARCH> Research Assistant, verschaf je URL en laat de tool de keywords uit je website trekken. Hierna selecteer je degene die jij bruikbaar genoeg vindt en voegt deze toe aan de tracker.

compare-rankings-01

Analyseer je domein ranking: go RESEARCH > Research Assistant, voeg je domeinnaam toe en laat de tool de huidige rankings voor je controleren. Kies de woorden die je bij wilt houden en/of verbeter de ranglijst en voeg deze toe aan de tracker.

compare-rankings-02

2. Zodra de zoekwoorden lijst min of meer compleet is, voeg de concurrent(en) die je wilt vergelijken toe: go SERPs > Competitors en voeg je concurrent toe. Daarna, go SERPs > SERP tracker en geniet van een handige interface die het mogelijk maakt om gemakkelijk de rankings te vergelijken.

compare-rankings3

Succes!

(Helaas is deze tool niet gratis)

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *