Adverteren in YouTube deel I

YouTubeWanneer je je online zichtbaarheid wilt vergroten biedt YouTube uitkomst. Dit platform heeft eigenlijk geen introductie nodig. Maandelijks bezoeken maar liefst 800 miljoen mensen wereldwijd YouTube. Een behoorlijk publiek dus.

Maar hoe vis je in deze enorme vijver? In dit eerste deel van Adverteren in YouTube maak je kennis met de mogelijkheden van adverteren binnen deze grootmacht.

Google AdWords voor Video

Als je zichtbaar wilt zijn in YouTube, maak je gebruik van videocampagnes in Google AdWords. Deze maak je net zoals je andere campagnes aan in je eigen AdWords account.

Wat kun je bereiken met Google AdWords voor Video? In onderstaand filmpje wordt het voor je op een rijtje gezet:

Advertentiedoelen

Op basis van je advertentiedoel kies je de juiste strategie. Zo kun je bijvoorbeeld een videocampagne opzetten om meer brand awareness te creëren, maar je kunt ook sturen op direct response. YouTube biedt de adverteerder verschillende oplossingen voor verschillende advertentiedoelen en strategieën. Daarnaast kun je met YouTube Analytics bijhouden hoe je videocampagnes presteren en of je met de gekozen strategie je doel bereikt.

TrueView

Een populaire en effectieve oplossing is gebruik maken van TrueView advertenties. Deze vorm van adverteren geeft je de mogelijkheid om een specifieke doelgroep te targetten en je betaalt alleen wanneer een bezoeker op je advertentie klikt of je videoboodschap helemaal afkijkt. Ideaal dus voor adverteerders die niet het budget hebben om de volledige homepage van YouTube te claimen. Tevens biedt deze vorm van adverteren je de mogelijkheid om gebruik te maken van tekst of video, op de plaatsen die je zelf kiest.

Hoe je deze advertenties aanmaakt en inzet, lees je in Adverteren in YouTube deel II.

Samen online groeien

Door het inzetten van YouTube adverteren vergroot je je online zichtbaarheid en ben je daar waar je doelgroep ook aanwezig is. Meer informatie over adverteren in YouTube? Neem gerust eens contact op. Wij helpen je graag, zodat we samen online kunnen groeien.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top