Video: Linkbuilding tip

18 maart, 2011

Linkbuilding wordt door veel webmasters vaak “verkeerd begrepen”. In plaats van actief op zoek te gaan naar links is het veel beter om linkwaardige content te maken.
In de onderstaande video leg ik uit waarom:

Vond je dit interessant?

In het kader van “linkwaardige content” stel ik het erg op prijs al je dit artikel deelt met je connecties (via de onderstaande social media knoppen). Uiteraard mag je deze video ook op je eigen website plaatsen. De insluitcode hiervoor vind je op de Youtube-pagina van deze video: Linkbuilding tip video op Youtube. Verder mag er hieronder uiteraard gediscussieerd worden over dit onderwerp ;-).

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Leuke video, maar ik ben erg benieuwd naar je ideeën over interessant content voor een webwinkel. Je kan natuurlijk wel een blog oid op je Webwinkel zetten, maar dan linken ze naar je blog en niet naar je winkel zelf.

  1. Je moet weten waar mensen op Google zoeken in relatie met je/een product. Google heeft hier een gratis tool voor en voorziet je met “keyword phrases” met gerelateerde zoekaantallen per maand en per jaar. Methode moet dus zijn: artikel(en) schrijven met gekozen keyword en dit op zoveel mogelijk sites (social, free, paid) plaatsen. Uiteraard met een link naar wat je wilt (opt-in, squeeze etc). Bedenk ook dat video en andere media in de mix meegenomen kunnen worden. Succes!

 2. Aanmelden bij startpagina’s etc. vergt inderdaad veel tijd en als het dan ook nog weinig toegevoegde waarde heeft is het beter om je te richten op goede content op je website.
  Goede, duidelijke video. Bedankt.

 3. @Erik
  Achterhaal wat de behoeftes zijn van jouw doelgroep en geef ze datgene wat ze willen. Waar verlangen ze naar? Wat willen ze? Doe onderzoek via fora.
  Misschien helpt het om een productdemonstratie te plaatsen (in filmpje) bij de beschrijving van het product? Vast een hoop mensen die dat handig vinden en er anderen op willen wijzen.
  Of de unieke voordelen van het product?
  Wat antwoorden op veelgestelde vragen?
  Ervaringen van klanten?
  User generated content?
  (User Generated Content verhoogt vooral de waarde van een pagina, waardoor je bezoekers hem extra interessant gaan vinden)
  Als je wilt weten welke content je het beste op de productpagina’s van je webwinkel kan zetten om linkwaardige content te maken en daarmee backlinks te krijgen, kun je jezelf het beste afvragen wat van toegevoegde waarde is voor je bezoekers. Brainstorm daarover en gebruik de fora.
  Je zou deze vraag (wat vinden jullie interessant) zelfs direct kunnen stellen via een forum. Zo weet je gelijk waar behoefte aan is.
  Met een beetje marktonderzoek of keywordonderzoek kom je daar snel achter.
  Tip: Als mensen naar je blog linken heb je de mogelijkheid om de opgebouwde waarde vanaf je blog naar je webwinkel te transporteren met gebruik van een directe verwijzing (hyperlink) naar een product in je blogartikel. De pagerank vloeit dan gedeeltelijk naar je productpagina toe.

 4. Goede content is belangrijk. Dat wordt vaak genoemd en is ook waarheid. Hoe kan een webwinkel met duizenden artikelen voor unieke content zorgen? En dan heb ik het niet over het toevoegen van een blog of een nieuws sectie. Bedankt voor de video Karel. Je ziet er wel erg vermoeid uit of is de video heel vroeg opgenomen?

 5. Goede content maken is de kern van zoekmachine optimalisatie. Daar draait het grotendeels om. Wil je hoger scoren op relevante zoekwoorden, zorg dan voor goede, unieke en interessante content op je website/webwinkel wat mensen zo bruikbaar vinden dat ze er anderen op willen wijzen.
  Voeg waardevolle informatie toe.
  In een webwinkel met duizenden producten, precies hetzelfde verhaal. Zorg voor goede, nuttige, unieke content waar mensen naartoe willen linken. Maak voor elk product een aantrekkelijke beschrijving en kijk of je er een nuttige toevoeging bij kan maken, iets extra’s.
  Denk na: hoe kan ik wat extra waarde toevoegen aan zo’n saaie productpagina? Wat voor soort informatie zou handig zijn voor mijn gebruikers? Antwoorden op veel gestelde vragen?
  Hoe onderscheid ik mijn productpagina van de productpagina’s van al mijn concurrenten die er allemaal hetzelfde uitzien?
  Hoe kan ik d.m.v. de inhoud op zo’n pagina (content) duidelijk maken dat ik het probleem van mijn bezoeker kan oplossen?
  Maak content in een webwinkel interessant of zorg voor content wat door sitebezoekers gegenereerd wordt; User Generated Content. Laat je bezoekers de content voor je schrijven om zelf tijd te besparen > gebruik daar een reactieformulier voor.
  Vaak zorgen zij juist voor die extra toevoeging, die extra waarde op een pagina én gebruiken zij woorden waar je potentiële klanten op zoeken. Niet te vergeten: reacties van bezoekers op een productpagina houdt de content altijd uniek.
  – Video’s doen het ook goed.
  – Misschien een beetje historie van het product.
  – Of een product demonstratie is ook linkwaardige content.

 6. Interessante discussie, bedankt voor de tips. Videos zijn hot en voegen waarde toe, dat mag wel duidelijk zijn. Hoe kijken jullie eigenlijk naar de manier van aanbieden van een video? via YouTube of juist zelf hosten? Ik neig naar zelf hosten, want dan als er dan al naar gelinkt wordt dan gaat de link in ieder geval naar je site. Aan de andere kant, via YouTube krijg je misschien wel weer bezoekers. Misschien allebei?

  1. Ik zou zeker de video ook op Youtube posten. In de tekst onder de video kan je een link plaatsen naar jouw website. Let op dat je de url wel voluit schrijft (dus met http://)
   Afhankelijk van je website, je uitstraling en je hostingcapaciteit kan je dan kiezen of je de video zelf host of embed via youtube.

 7. Goede en duidelijke boodschap Karel! Maar inderdaad, zoals Sam hier aangeeft, veel bedrijven of winkels willen hoog scoren maar aan de inhoud mag je of kan je niet altijd raken, 70% van de klanten dus, en dan is het moeilijker om zomaar links te verkrijgen.

 8. Helder & duidelijk verhaal. Wat ik helaas wel zelf al een paar jaar ervaar, is dat nogal wat content van mijn goed scorende sites gewoon gejat wordt. Dus in plaats van een link te plaatsen naar mijn informatie, worden de teksten gekopieerd.
  Als het 1-op-1 wordt opgenomen dan meld ik dit bij de betreffende webmaster (met het verzoek de tekst te herschrijven) maar vaak doen ze dit al. Dan staat er ‘je’ waar ik de klant met ‘u’ aanspreek, of zinnen zijn net een tikje anders…

 9. @ Willy:
  Het is inderdaad het laatste: indexeert.
  Goed dat je het even aankaart (toch ook niet aankaard…).
  Tja, er zijn talloze schrijvers (webmasters etc.) die prima stukken schrijven qua inhoud, maar helaas met de spelling maar wat aanrommelen. En daarbij is dan het ‘d’ of ‘t’ probleem (nog erger: ‘dt’) vooral favoriet!
  Zonder nu een uitgebreide taalles te beginnen wil ik al die goedbedoelende ploeteraars deze waardevolle tip meegeven:
  Begin met elk woord waarbij je twijfelt (niet twijfeld…) dit in gedachten even te vervangen door een vorm van het werkwoord ‘zien’. Dus: ik zie – zie je – men ziet – ziet men – u ziet enz. In dit geval: Google ziet i.p.v. Google indexeert. Niemand zal schrijven: Google zied. Toch??
  Knoop het in je oren en het leven wordt weer een stukje draaglijker 😉

 10. DIt klopt helemaal. Het is alleen niet voor elke branche even makkelijk om een goede content te maken. En daar moet ook weinig concurrentie opzitten. Met goede content alleen kom je niet hoog in google. Met de juiste backlinks en content kom je hoog in google.
  Als ik me vergis hoor ik het graag.

 11. Het is meer een en – en verhaaltje.
  Je moet gewoon voldoende en goed content hebben zodat een zoekmachine ook echt iets kan vinden.
  De links zijn net zo belangrijk, hoe meer links (stemmen) hoe hoger de belangrijkheid is, hoe hoger de site rankt.
  Voor content denk ik in 2 delen, 1 deel voor het publiek, het andere deel voor de zoekmachine.
  Voor zoekmachines is een lange tekst net zo goed leesbaar als voor ons de gebruiker, maar lezen wij ook echt die lappen tekst … ?
  Wij lezen toch hoofdzakelijk
  kleine delen tekst, waar in weinig
  woorden, korte zinnen,
  een hoop duidelijk wordt gemaakt.
  Dus zelfs voor vloerkleden kan je ‘onbelangrijk’ content zeer uitgebreid plaatsen, terwijl je in enkele woorden het hele verhaal nogmaals in het kort verteld voor het publiek.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *