Twitter gaat ook third-party fotodiensten weren

18 september, 2012

Vorige maand voerde Twitter al een aantal veranderingen door in de gebruikersvoorwaarden. Nu maakt Twitter op opnieuw duidelijk dat externe clients niet langer gewenst zijn. De externe fotodiensten zijn straks niet langer welkom.

Twitter zal binnenkort in de officiële apps de ondersteuning voor externe hosts, zoals Twitpic en yfrog, stopzetten. Dat meldt een bron die zegt op de hoogte te zijn van de toekomstplannen van het bedrijf. De veranderingen zouden al vrij snel worden uitgevoerd, waarschijnlijk bij de volgende update.

Bedrijven ingelicht

Twitter nam al contact op met de bedrijven die getroffen worden door deze maatregelen. Hiermee probeert Twitter waarschijnlijk te voorkomen dat er weer harde kritiek oplaait. Het is immers nog maar een maand geleden dat Twitter onder vuur kwam te liggen door applicatie-ontwikkelaars na de wijziging van de regels voor externe clients.

23% van de tweets via externe apps

De oprichter van Twitpic, Noah Everett, zegt dat hij Twitter's keuze begrijpt, al had hij het liever anders gezien. “Twitter is nu eenmaal een bedrijf dat z'n inkomsten haalt uit advertenties, dus ze willen controleren wat de gebruiker ziet als hij hun apps gebruikt." Hij meldt dat zijn site, een meerderheid van de uploads ontvangt van niet-officiële Twitter apps. Externe Twitter-apps zorgen voor ongeveer 23% van het totale aantal tweets.

Controle

De veranderingen die Twitter nu wil doorvoeren passen in de transformatie van het bedrijf in een soort hybride media-platform, hierdoor gaat Twitter steeds meer lijken op de concurrentie. Zowel bij Facebook, Tumblr als Instagram worden de foto's van gebruikers gehost door het bedrijf zelf en niet door externe partijen. Doordat gebruikers de afbeeldingen zullen moeten uploaden naar de Twitter-servers kan het bedrijf meer controle uitvoeren over de gebruikerservaring.

Geen verrassing

De ontwikkelaars-gemeenschap zal dit terecht opvatten als een teken dat Twitter steeds meer de controle wil grijpen, maar dat zal niet als een verrassing komen. “Voor kleine bedrijven zou het de doodsteek kunnen zijn." Zegt Everett, die zelf een deel van z'n geld inzet op een alternatief platform genaamd 'Heello', dat gelanceerd werd door Twitpic verleden jaar. “Dit nieuws hadden we reeds verwacht."

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *