Infographics en HTML5

18 juli, 2011

Een infographic is een afbeelding waarop informatie wordt afgebeeld in de vorm van een illustratie en dit rond 1 bepaald onderwerp. Op het internet verschijnen steeds vaker infographics en dit met goede reden. Infographics dienen namelijk zeer goed als linkbait. Deze infographics verspreiden zich als een lopend vuurtje en dit zorgt al snel voor heel wat linkjes naar je website. De steeds snellere verspreiding van dergelijke content is mede te danken aan de social media. Infographics zijn objecten die graag gedeeld worden. Probeer de informatie die je in de infographic verwerkt wel zo relevant mogelijk aan je eigen website te houden. Op die manier ga je ook meer linkjes ontvangen van websites die relevant zijn aan je website.

Door de populariteit en de opkomst van HTML5 beginnen deze infographics zelfs al te evolueren naar interactieve afbeeldingen die een schat aan informatie kunnen bevatten.
Als voorbeeld heb ik "State of the Internet 2011" gekozen. Deze is volledig in HTML5 gemaakt en er zitten heel wat interactieve functies in verwerkt.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Je schrijft dat "State of the Internet 2011" volledig in HTML5 is geschreven.
  Waarom zie ik dan als Doctype dit staan?
  Of doe ik iets verkeerd?
  Vriendelijke groet,
  Gerard Schaefers

  1. Ja hier zijn 2 zaken belangrijk. Enige grafische kennis is natuurlijk wenselijk of je besteed het uit, daarnaast is het belangrijk om aan juiste onderzoekscijfers te komen. Om aan deze cijfers te komen moet je op zoek gaan naar enkele onderzoekbureau's van je branche. Echte kwaliteitsvolle cijfers zijn meestal niet gratis...

 2. Dag Dominique,
  Op deze pagina http://www.karelgeenen.nl/18/infographics-html5/ staat het volgende geschreven:
  "Als voorbeeld heb ik "State of the Internet 2011" gekozen. Deze is volledig in HTML5 gemaakt en er zitten heel wat interactieve functies in verwerkt."
  Maar als ik vervolgens op de link van het voorbeeld klik krijg ik een pagina te zien, althans bij op mijn iMac, die niet in HTML5 geschreven is.
  Dus mijn vraag is, doe ik iets verkeerd of is er iets anders aan de hand?
  Vriendelijk groet,
  Gerard Schaefers

  1. Ja daar kan ik je helaas geen antwoord op geven. Ik ben geen HTML5 specialist maar heb wel begrepen dat nog niet iedere browser dit al ondersteunt. Deze blog draait ook meer om de marketing en niet zozeer om de code. Een website die ik je daarvoor wel kan aanraden is http://www.w3schools.com/ zij beschikken ook over een forum waar je terecht kan met al je code gerelateerde vragen.

 3. Dan begrijp ik je tekst niet, Dominique.
  Je schrijft toch zelf, verwijzend naar die pagina dat hij in HTML5 geschreven is.
  Ik heb hem geopend in Safari, die zou dat toch moeten weergeven, maar ook daar wordt deze in HTML4 getoond.
  Bedankt voor je verwijzing naar W3CSchools, maar daar gaat het in dit geval niet om.
  Ik was benieuwd naar "Door de populariteit en de opkomst van HTML5 beginnen deze infographics zelfs al te evolueren naar interactieve afbeeldingen die een schat aan informatie kunnen bevatten."
  Vriendelijke groeten,
  Gerard Schaefers
  Voorlopig ben ik er even niet want ik moet buitenshuis het e.e.a. gaan doen.

  1. Beste Gerard,
   Vroeger bestonden infographics enkel uit statische afbeeldingen. Maar door de verdere ontwikkeling van de HTML code krijgen deze statische afbeeldingen een meer interactieve functie wat ze nog interessanter maakt.

 4. Beste Dominque,
  Wat je nu schrijft heeft m.i. helemaal geen betrekking op datgene wat ik heb aangedragen.
  Laten we maar stoppen met deze uitwisseling.
  Je kan en wil mij misschien niet begrijpen.
  Vriendelijke groeten,
  Gerard Schaefers

 5. Leuke intro, maar waar is de praktische uitwerking. Ik zie helaas slechts 1 voorbeeld, daarnaast mis ik tips en tricks om zelf een infographic te maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *