Google voegt Drive documenten toe aan zoekresultaten

Begin augustus schreef Karel al over het experiment van Google, dat ging over het weergeven van Gmail berichten in de gewone zoekresultaten. Dat experiment is een succes gebleken! Want deze week kondigen ze aan het experiment uit te breiden met Drive documenten in de resultaten.

Zoeken in Gmail

Deelnemers van het experiment zien bij het zoeken in Gmail, tijdens het typen, relevante e-mails, contacten, afspraken en Drive documenten verschijnen.

Zoeken op www.google.com

Hetzelfde geldt voor zoeken op Google's homepage, ook in die zoekresultaten worden relevante e-mailberichten en (nu dus ook!) Drive documenten weergegeven.

Zeer positief

Google meldt zeer positieve reacties te hebben ontvangen en dat de suggestie om documenten toe te voegen aan het experiment van een gebruiker kwam. Zo gezegd, zo gedaan, vanaf deze week is het mogelijk om je aan te melden voor het nieuwste experiment.
Ga jij je aanmelden?

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Worden alleen je eigen documenten gevonden of betekent dit dat ook openbare documenten uit de Google drive gevonden kunnen worden door andere gebruikers?

  2. Gebruik al een tijdje een chrome browser plugin die dit doet voor Evernote notities en ook de zoekfunctie in OSX is uit te breiden door ook door dit soort data te zoeken. Ideal als je weet dat je iets ooit hebt opgeslagen maar niet meer precies weet waar...

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top