Google komt met Browser Size

In een krant staat natuurlijk het belangrijkste verhaal op de voorpagina. Als het een echt belangrijk stuk is dan staat het boven de ‘vouw' zogezegd. Dus als je de krant dubbelvouwt staat het op het juiste stuk en niet aan de achterzijde.

Dit zelfde geldt eigenlijk voor browsers. Er is natuurlijk niet echt een duidelijke lijn zoals de ‘vouw' van de krant. Maar neem bijvoorbeeld een ‘Doneer' knop op een pagina voor een goed doel, als deze onderaan de pagina staat zullen veel minder mensen deze tegenkomen dan wanneer deze bovenaan staat.

Google heeft nu een tool gelanceerd ‘Browser Size' om je te helpen begrijpen hoe anderen je website zien. Ik denk dat deze tool echt goed gebruikt kan worden om je website te verbeteren.

Lees er meer over op: http://googlecode.blogspot.com/2009/12/introducing-google-browser-size.html of test de tool hier!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Coole tool Babette! Probleem is wel dat centered designs, zoals Karelgeenen.nl niet helemaal juist worden weergegeven volgens mij...

  Volgens de tool zou zlechts 10% van de bezoekers de sidebar van deze website zien...

 2. Ik denk wel dat je moet rekening houden met het feit dat dit statistieken zijn voor de website van Google zelf, niet ? En terug voor USA ?

  Ik kan bijna niet geloven, als je kijkt naar de hoogte van de filter, dat mensen op zo'n klein venstertje werken. Persoonlijk vind ik de tool nogal verwarrend en kan verkeerd geïnterpreteerd worden. Als je kijkt naar het voorbeeld van Google, met hun eigen website, dan zou je dus kunnen concluderen dat hun logo gerust wat kleiner mag zodat de zoekbalk en de knoppen tot hun recht zouden komen (wat toch hun bedoeling is waarschijnlijk)

  Allemaal nogal een beetje vaag en met een korrel zout te nemen denk ik hoor.

 3. Als ik de tool bekijk en een website invoer die gecentreerd is (net zoals deze website), dan gaat het niet goed. Het voorbeeld van de website waar de tool mee begint is links uitgelijnd, dan gaat het wel goed.

  Nadat dat probleem gefixt is, is het best een handige tool om af en toe naar te kijken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top