Google Adsense nu ook voor mobiele websites beschikbaar

Google Adsense nu ook op mobielHet is vanaf nu ook mogelijk om Google Adsense op mobiele websites te plaatsen. Voorheen werden de “normale" advertenties vaak niet vertoond door de mobile devices.

Sinds vandaag kunnen webmasters die een mobiele website bezitten (een website die te bekijken is via bijvoorbeeld een PDA) inkomsten genereren door er Google Adsense op te plaatsen.

De werking is hetzelfde als met de normale Google Adsense. Via je Adsense account kun je nu kiezen voor “Adsense voor mobiel". Door een simpele code toe te voegen aan je mobiele website worden er inhoud gerelateerde advertenties vertoond.

Het grootste verschil met de standaard Google Adsense advertenties is dat het ook mogelijk is voor adverteerders om er een telefoonnummer bij te plaatsen zodat er direct gebeld kan worden.

Met de opkomst van mobiel internet is dit een zeer interessante uitbreiding, zowel voor webmasters als voor adverteerders!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. En de meerwaarde van deze nieuwe advertentievorm is natuurlijk dat je als adverteerder specifiek je mobiele site kunt promoten... Het maken van reclame voor sites die niet geschikt zijn voor mobiele internetvormen is minder handig.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top