De waarde van LinkedIn voor SEO

18 april, 2013

LinkedIn SEOMet LinkedIn valt veel winst te behalen op het gebied van zoekmachine optimalisering. LinkedIn heeft namelijk grote autoriteit binnen de zoekresultaten van Google. Met behulp van LinkedIn SEO kan jij of jouw bedrijf beter vindbaar worden. Ook als je alleen een profiel op LinkedIn hebt, kan je deze tips gebruiken om je profielpagina te optimaliseren.

Het belangrijkste is dat medewerkers van jouw bedrijf in hun profiel een linkje zetten naar de website van het bedrijf. Dit is een vorm van linkbuilding. Ook is het aan te raden dat de anchor tekst van deze link relevant is. Ga naar Edit Contact Info en kies bij Websites voor Other en geef de websitenaam en url op.
LinkedIn SEO Linkbuilding

Werkervaring op LinkedIn met zoekwoorden

Het is ook aan te raden om in het persoonlijke profiel bij het huidige of vroegere werk bijpassende (zoek)termen te noemen waar je op gevonden wilt worden. Dit kan in de titel van een functie, de omschrijving van de functie, een samenvatting van jou of bij de skills & expertise. Zorg ervoor dat je profiel ook publiek zichtbaar is.

Optimale LinkedIn URL

Als je een profiel aanmaakt bij LinkedIn, krijgt de pagina een onlogische url met veel tekens. Deze url kan je zelf aanpassen, zodat dit een logische url wordt. Hierdoor is de pagina makkelijker te vinden in Google.
LinkedIn SEO optimale url

Linkbuilding door middel van participatie op LinkedIn

Het is goed om actief te participeren op LinkedIn om je zo beter te profileren. Onder het kopje More kan je bij Answers vragen beantwoorden in jouw kennisveld. Zo kan je expertise opbouwen. Ook kan je meedoen met groepsdiscussies waarbij je je hebt aangesloten. Op die manier komen er meer linkjes naar jouw profiel pagina, zodat je pagina weer beter zichtbaar wordt. Daarnaast kan je je LinkedIn profiel linken aan andere social media. Link ook jouw LinkedIn profiel aan jouw website.

LinkedIn aanbevelingen

Tot slot heeft het hebben van aanbevelingen op LinkedIn meerdere voordelen. Het zorgt voor betere LinkedIn SEO, maar het geeft natuurlijk ook voor een goede uitstraling aan jou als persoon en voor je bedrijf. Aanbevelingen zorgen er namelijk voor dat je beter zichtbaar bent in LinkedIn en daarom ook in Google.
LinkedIn SEO Yargon aanbeveling
Heb je nog hulp nodig bij het optimaliseren van je website? KG Bureau kan u verder helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie wat wij voor u kunnen doen.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *