Cijfers Second Life Nederland

Vandaag kreeg ik het volgende persbericht binnen. Ik moet toegeven dat het toch vrij indrukwekkende cijfers zijn, al weet ik natuurlijk niet wat de doelstellingen zijn.. 

Na een kleine drie maanden bijna 50.000 geregistreerde leden.

Amsterdam, 17 april 2007- In de vier jaar dat Second Life nu bestaat, hebben naar schatting 320.000 Nederlanders zich geregistreerd via Secondlife.com. Begin februari startte Second Life Nederland met de site Secondlife.nl; een platform voor de Nederlandse gebruiker om Second Life toegankelijker te maken in Nederland. Vandaag, ruim twee maanden na de opening hebben zich bijna 44.000 Nederlanders geregistreerd via Secondlife.nl. Een behoorlijke groei als je het vergelijkt met de afgelopen vier jaar, waar gemiddeld 17.000 Nederlanders zich registreerden in ditzelfde tijdsbestek van ruim twee maanden. Naar schatting zijn er in totaal momenteel 364.000 Nederlandse Second Life gebruikers.

Wereldwijd heeft Second Life inmiddels 5.6 miljoen gebruikers, waarvan er 1.7 miljoen de laatste 60 dagen actief zijn geweest. Zij besteden inmiddels US$2.000.000 per 24 uur. Wereldwijd staat Nederland op de 5e plaats met 6,5 % van het totaal aantal gebruikers. In maart is er door de Nederlandse community op SecondLife.nl voor €35.000,- aan Lindendollars gekocht.

‘0031', de omgeving in Second Life voor Nederlandse gebruikers, ondernemingen en communities, trekt op drukke dagen gemiddeld 1500 bezoekers. Tevens blijkt  de interesse in de (zakelijke) mogelijkheden van Second Life toe te nemen. DNBmedia verzorgt gemiddeld twee presentaties op seminars en bijeenkomsten per week.  

De vestigingen van bedrijven in Second Life worden steeds beter bezocht. Zo trok de Randstadvestiging in Second Life sinds haar opening op 8 maart 2007 gemiddeld 186 unieke bezoekers per dag. Bedrijven met Second Life-locaties die alleen zijn opgezet met als doel eenmalige publiciteit te genereren, blijken hun aantrekkingskracht binnen de Second Life-community snel te verliezen. Maar voor ondernemingen die zich innovatief en experimenterend willen profileren biedt Second Life een waardevolle uitbreiding van marketingactiviteiten.

Naast grote bedrijven, verkent ook het MKB de mogelijkheden van Second Life. Op ‘0031' is inmiddels meer dan11.000 M2 land gekocht door MKB-ers. Het MKB ziet hun intrede in Second Life over het algemeen als een experimentele kleinschalige investering om de mogelijkheden van dit nieuwe medium te ontdekken.

 
Kengetallen 18 april 2007

  • Aantal geregistreerden SecondLife.nl: 43.624
  • Gemiddeld aantal bezoekers op ‘0031' per dag: 1500
  • Aantal vierkante meters gekocht op ‘0031': 11.776 m2
  • Euro's gewisseld voor Lindendollars: €35.000,-

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Karel, ik zag dit bericht al op diverse weblogs staan. Kun je aangeven waarom je de cijfers indrukwekkend vindt? Doel je dan op de Nederlandse registraties en omzet, of op het totale plaatje?

    Ik vind het eerlijk gezegd een moeilijk te lezen persbericht met een berg feiten die eigenlijk niet of niet goed onderbouwd worden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top