Jouw data in Google Analytics klopt niet meer dankzij de Adblockers!

17 oktober, 2018

Wist je dat “dankzij” de Adblockers gemiddeld 15% van jouw daadwerkelijke traffic mist in Google Analytics? Dit wordt een steeds groter probleem. Want jouw statistieken, die gebruikt worden als stuurcijfers voor jouw bedrijf, zijn dus niet zuiver. In deze vlog ga ik hier dieper op in:

Hoe hiermee omgaan?

Er zijn wel een aantal hacks om dit te omzeilen, maar die gaan vaak wel erg ver en technisch. Niet iets wat de gemiddelde online marketeer of ondernemer toe kan/wil passen. Deze is daar een voorbeeld van (op eigen risico).

Feit is helaas dat we hier rekening mee moeten gaan houden, want ik vermoed eerlijk gezegd dat het in de toekomst, zeker ook met het hele privacyverhaal, steeds lastiger wordt om sluitende Analytics statistieken te genereren.

Ik ben ook erg benieuwd of jij hier (gevoelsmatig) ook last van hebt, of dat je bijvoorbeeld merkt dat het aantal conversies/bestellingen in Google Analytics niet overeen komt met het daadwerkelijke aantal. Ik lees het graag in de reacties hieronder!

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *