Gratis linkbuilding tool (tip!)

17 december, 2008

Linkbuilding toolIedereen weet ondertussen dat het ontzettend belangrijk is om kwalitatieve links naar je website te krijgen. Probleem is vaak het vinden van dergelijke links. Nu heb ik in het verleden al wel eens een lijstje gemaakt met startpagina-klonen. Probleem hier is dat je deze nog allemaal handmatig moet doorzoeken.

En daar heb ik een oplossing voor gevonden! Hierbij presenteer ik jullie dus de Karelgeenen.nl linkvinder tool:

Gratis linkbuilding tool

Succes met linkbuilden met onze linkbuildingtool!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Karel Geenen is de medeoprichter van KGOM. Sinds 2001 is Karel actief binnen de online marketing. In de eerste jaren als webwinkeleigenaar. Daarna is Karel zijn kennis gaan inzetten om andere bedrijven verder te helpen op online marketing gebied.

Inmiddels bestaat er naast KGOM, een online marketing agency en academy, ook A Digital You waarmee de werving en selectie van online marketeers wordt verzorgd.

Contact: LinkedIn | Twitter | Tel. 085 208 21 00 | E-mail

 1. Alleen de term 'linkbuilding tool' wekte wat verwarring. linkvinder tool zegt meer over de inhoud. Wel erg handig om te gebruiken en vernieuwend volgens mij.

  (T)on van Houten

 2. hey karel,
  Ik heb inmiddels ondervonden dat als je in een korte tijd veel inkomende links weet te vergaren, google je website weer naar beneden haalt. Nou heb ik voornamelijk inkomende links via blogs met als zoekterm "document management" verkregen. Stel dat ik nou ga zoeken op een ander trefwoord, word ik dan ook op de zoekterm document management naar beneden gehaald of tellen deze inkomende links alleen voor die specifieke zoekterm?
  groetjes!

 3. Mooie tool. Kun je er ook een maken voor INTERNATIONALE DIRECTORIES?

  Wij hebben nu onze eerste klanten voor Google.com en wij merken dat met name goede directories vinden voor .com erg lastig is. We maken veel gebruik van artikelsites, maar directories blijft listig (veel zijn afgestraft door Google).

  Ben erg benieuwd!

 4. Hey Karel, ik ga de tool zeker gebruiken. Heb jij een idee hoeveel waarde de links op deze startpagina's nog hebben?

  Ik heb zo'n idee dat deze pagina's een paar jaar geleden waardervoller waren dan nu? Wat denk jij?

 5. @Maarten: Dit vraag ik me ook al enige tijd af. Hoe lang blijft Google nog een waarde geven aan links de worden gegeven vanaf startpagina's? Google heeft het toch ook wel door dat deze pagina's bijna alleen maar voor linkbuilding gebruikt worden?

 6. Ik merk zelf dat links vanaf startpagina's in waarde afnemen, websites die nagenoeg alleen maar gelinkt worden vanaf startpagina's scoren bij lange na niet zo goed als de websites die een gespreid netwerk van links hebben.

  Handige tool om mee te beginnen, maar top rankings zul je er niet mee halen!

 7. Veel startpagina-dochter beheerders vragen geld in ruil voor het plaatsen van je link.

  Het kopen van linkjes voor het bevorderen van je Pagerank is niet toegestaan door google, tenzij er een nofollow tag aan toegevoegd wordt, maar dan heb je er als adverteerder weer niks aan. Alleen vraag ik me af hoe google erachter komt wat het verschil is tussen een linkplaatsing waar wel of niet voor betaald is. Dat lijkt me vrijwel onmogelijk....

  Bovendien waardeert google de startpagina's minder zwaar als google. Maar is 't nog wel 't geld waard mocht je besluiten dit te doen?

 8. We zijn inmiddels alweer een tijdje verder en ik ben wel benieuwd hoe het tegenwoordig zit volgens jou. Ik merk namelijk zelf dat ik steeds minder profijt heb van het aanmelden van je site bij link directories.

  Is dit nog wel raadzaam? Of zou het binnenkort zelfs tegen je kunnen werken omdat je links niet allemaal relevant zijn voor de content die er op je site staan?

 9. @ Paul

  Absoluut waar. Directories zijn vaak van slechte kwaliteit en worden niet/slecht onderhouden. Ook zijn de links niet echt relevant.
  Wij zijn er niet echt fan van 🙂

  De enige directory die er (helaas) echt toe doet is DMOZ.

 10. Daarbij sluit ik me volledig aan. Ik merk in mijn werkzaamheden heel erg duidelijk dat als we werken met unieke content, dit veel meer zoden aan de spreekwoordelijke dijk zet. Vooral het sturen van gratis nieuwsitems naar webredacties, met daarin een link naar je shop of een product dat zijdelings genoemd is, lijkt supergoed te werken. De redacties zijn je vaak zelfs dankbaar en vinden het geen probleem om je link 1 op 1 over te nemen of zelfs even te optimaliseren als je ze nog even belt.

 11. Door de linkbuildingtool te gebruiken kwam ik "toevallig" het volgende tegen: Mensen die -net als wij- gites in de Auvergne, Frankrijk hebben, hebben daarvoor een startpagina gemaakt met daarop veel links naar hun eigen website en ook enkele links naar "algemeenheden" zoals attracties in de buurt. Wat ik mij afvraag, is dit een slimme zet met het oog op linkbuilding? Ben benieuwd naar jullie reacties!

 12. Zal deze tool ook vernieuwd gaan worden? Momenteel kom je alleen bij Linkfarms middels deze tool. Met de komst van Google Panda zijn linkfarms niet waardevol meer. Ik zou het erg leuk vinden om daar een antwoord op te krijgen.

 13. Erg handige tool, ik las ook over een tool waarmee je je website URL bij meerdere startpagina's tegelijk aan kunt melden, iemand een idee waar je deze dienst/tool gratis kunt vinden?
  BVD

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *