Google I/O 2013: nieuwe features voor Google+

Google io 2013
Afgelopen woensdag is de 6e versie van de jaarlijkse Google I/O developers conference in San Francisco van start gegaan. Het jaarlijkse event waarbij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van web, mobile en social technologie voorbij komen. Ook werden er een heleboel nieuwe Google+ features gelanceerd. In dit artikel vind je een aantal van de 41(!) nieuwe features die voorbij kwamen tijdens de presentatie over Google+.

Nieuws stream Lay-out

De gehele lay-out van de nieuws stream is vernieuwd. Posts worden voortaan in 1, 2 of 3 kolommen weergegeven. Afhankelijk van de grootte van je scherm past de lay-out zichzelf automatisch aan (responsive). Waardoor ook foto's en video's optimaal worden weergegeven.

Hashtags

In Google+ posts kun je hashtags gebruiken. Deze feature is uitgebreid met hashtag suggesties: Google bekijkt de post, bepaalt de inhoud en geeft gerelateerde suggesties. Bekijk de video:

Hangouts

Verschillende devices met verschillende besturingssystemen kunnen het soms lastig maken voor ontwikkelaars. Vooral wanneer ze een app voor meerdere devices naadloos op elkaar aan willen laten sluiten. Het is Google gelukt: de nieuwe app Hangouts is te gebruiken in Gmail, Google+, op Android telefoons en tablets, iPhone, iPad,iPod Touch en via een Chrome extensie ook op Windows, Mac en Linux desktops.

Foto's

Ook foto's in Google+ krijgen een boost met nieuwe features zoals zoals Auto Highlight, Auto Enhance en Auto Awesome. Deze nieuwe tools maken het nog makkelijker om goede foto's te sorteren en te bewerken. Met auto Awesome kun je zelfs een nieuwe foto (of mini video) maken door meerdere foto's te combineren. Bekijk de video:

Nog een laatste tip!

Dat Google+ in de zoekresultaten van Google wordt geïntegreerd is niet nieuw. Maar dat dit steeds belangrijker wordt, werd ook deze keer weer benadrukt in de presentatie.
Daarom nog even kort een tip voor diegene die Google+ nog niet optimaal gebruiken: maak actief gebruik van jouw Google+ pagina, dan wordt deze meegenomen in de zoekresultaten.
Dit is bijvoorbeeld het organische resultaat van onze cursus Zoekmachine Optimalisatie wanneer ik op “cursus seo" zoek (terwijl ik ingelogd ben in Google):
organische resultaat met G+
Direct wordt onderaan het resultaat weergegeven wie in mijn kringen het resultaat aanbevelen middels de +1 knop.
Wanneer ik niet ben ingelogd verschijnt onze advertentie met daaronder het aantal volgers wat we hebben op Google+.
Advertentie KG met G+

Hoe zorg jij ervoor dat ook jouw website hiervan profiteert? Door actief aan de gang te gaan met jouw Google+ pagina en de +1 en Volg knoppen te gebruiken op de website.

G+ plugin op KG.nl

Maar ook door een stukje code op jouw website te integreren.

Aan de slag met Google+ dus! Klik je ook even op de +1 knop onder dit artikel? 😉

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top