Google gaat mobielvriendelijke websites nog meer belonen. Wacht niet langer met optimaliseren!

17 maart, 2016

mobielvriendelijk
Een jaar geleden gaf Google aan voortaan websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele devices voorrang te geven bij mobiele zoekopdrachten.
Gezien het feit dat bij veel websites het aantal mobiele gebruikers de 50% overstijgt, komt het er eenvoudig weg op neer dat wanneer je er niet voor zorgt dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele devices, je veel bezoekers mis zult lopen.
Deze week heeft Google aangegeven dat er een nieuwe update plaats zal vinden in mei waarbij mobiel vriendelijke websites nog meer voorrang krijgen bij mobiele zoekopdrachten!
Kortom: zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor mobiel verkeer. Hieronder geven we je hiervoor een kort maar krachtig stappenplan (2 stappen)!

Stap 1: Hoe is het nu met onze website gesteld?

Allereerst is het van belang om te controleren of en hoe mobielvriendelijk jouw website op dit moment is. Geef hieronder je URL in je weet meteen hoe de betreffende pagina ervoor staat:

Typ hieronder je websitepagina zonder http(s) en klik op test pagina!


Controleer Google Search Console

Een andere manier om te kijken hoe mobielvriendelijk Google jouw website ziet is via dit onderdeel in Google Search Console. Hier geeft Google duidelijk aan welke pagina's (nog) niet in orde zijn en wat er moet gebeuren om dit wel voor elkaar te krijgen.

Stap 2: Fouten verhelpen!

Nu je weet welke pagina's nog problemen hebben kun je (of je webbouwer) aan de slag om dit op te lossen. Nogmaals, onderschat het belang van een mobielvriendelijke website niet! Stel dit niet weer uit (zoals je misschien een jaar geleden hebt gedaan) maar maak er nu echt werk van.
Google biedt ook meer dan voldoende informatie over het mobielvriendelijk maken via deze link.
PS: Ik ben erg benieuwd of jouw website al mobielvriendelijk is of wat je van deze ontwikkeling vindt, ik lees het graag in de reacties hieronder! Mocht je er niet uitkomen of wil je graag een second opinion neem dan contact met ons op. Wij geven dagelijks advies over dit onderwerp!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Dankzij de aandacht die jullie aan (onder andere) dit onderwerp geven heb ik onze website bewust mobiel vriendelijk ontworpen, fijn dat Google dit met de test bevestigt. Bedankt !!

  2. Ook even de check gedaan en Google is tevreden gelukkig. Uit eigen ervaring weet ik wel dat klanten je website vaak via een smartphone opzoeken maar toch via een tablet of laptop bestellen omdat het net wat meer gebruiksgemak geeft i.v.m. groter scherm.

  3. Hallo Karel,
    Bedankt voor de tool en je artikelen. Verheugd dat de pagina's van onze website ook mobielvriendelijk zijn getest en geen problemen geven. We hoeven dus geen actie te ondernemen. Gelukkig, wij moeten het meer hebben van relatieproblemen oplossen 🙂

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *