De Facebook browser

Vorig jaar is het bedrijf RockMelt gestart met een nieuwe browser. Niet zomaar een browser want als je het wil gaan opnemen tegen bedrijven zoals Google, Microsoft, Mozilla en Apple zul je creatief uit de hoek moeten komen. De keuze om voor een sociale browser te gaan heeft zijn vruchten afgeworpen en er is nu een samenwerkingsdeal met Facebook gesloten.
Door te kiezen voor een browser die volledig verweven is in het sociale media gebeuren zou dit wel eens een succes kunnen worden. De jongere generatie die nu pas met het internet in contact komt zal ongetwijfeld meteen in het social media gebeuren stappen. Daarna zullen ze gaan experimenteren met verschillende browsers en omdat hun eerste ervaringen op het internet toch sociaal gericht zullen zijn maakt een browser zoals RockMelt waarschijnlijk een goede indruk bij deze generatie.

Waarin verschilt RockMelt ten opzichte van andere browsers?

Deze browser is helemaal gericht op de social media en dit is ook duidelijk te merken bij het gebruik van de toepassingen van deze browser.

Enkele kenmerken van de browser:

Inloggen met je Facebook account

Om met deze browser te surfen heb je een Facebook account nodig. De browser wil hier een sociale ervaring creëren vanaf het moment dat je gaat surfen op het net. Je kunt ook surfen zonder in te loggen maar dan biedt deze browser geen meerwaarde ten opzichte van andere browsers. Zo is het ook dat delen van de website van Facebook, zoals de icoontjes bij een vriendschapsverzoek, berichten en meldingen, worden overgenomen door de browser en verdwijnen uit de balk bij de website van Facebook. Dit toont duidelijk aan dat de browser als het waren verweven is met Facebook.

Instant Twitter Acces

De browser beschikt over een linkerzijbalk waar je apps aan kunt toevoegen. Zo kan je eenvoudig naar de website van Twitter surfen en dan krijg je een melding of je deze site wilt toevoegen onder de vorm van een app . Hiermee krijg je snel een overzicht van je tijdlijn of eventuele zoekopdrachten die je hebt lopen.

Sneller surfen

In de linkerzijbalk kun je niet alleen je social media kanalen toevoegen maar ook gewoon websites. Ben je op een website waar je regelmatig naar toe surft dan kun je deze in de linkerzijbalk slepen. Dit maakt het mogelijk om snel snippets te bekijken van je favoriete websites.

Vrienden zijn altijd zichtbaar

Aan de rechterzijkant is de browser ook voorzien van een smalle balk. Hierin worden al je vrienden weergegeven die online zijn en kun je er onmiddellijk mee chatten, waar je ook bent op het web.

Heel snel content kunnen delen

Voor wie graag content deelt in zijn sociale netwerken is dit de ideale browser. Boven in de browser is een knop verwerkt die het mogelijk maakt om onmiddellijk content te delen in Facebook of Twitter. Voor Facebook heb je zelfs bijkomende opties om content als een bericht naar een vriend te sturen of het op iemand zijn prikbord te plaatsen.

YouTube Videos

De app van YouTube stelt je in staat om makkelijk via een klein uitschuifbaar venster content te bekijken zonder daadwerkelijk naar de website te moeten surfen.

Zullen dit soort browsers in de toekomst standaard worden? Naarmate het web socialer wordt zullen alle toepassingen die hiermee verbonden zijn beetje bij beetje ook mee sociaal evolueren.
Bron: Mashable, Minidigita

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top