Let op: maximum aantal tekens meta description teruggedraaid

door | 16 mei 2018 | Zoekmachine Optimalisatie

Meta description
Tot december 2017 moest de meta descriptionĀ voldoen aan een bepaalde lengte-eis, voor een goede weergave in Google. De aanbevolen lengte van de meta description lag ongeveer rond de 155Ā tekens. Zoals je al eerder op ons blog hebt kunnen lezen, heeft Google afgelopen decemberĀ het maximaal aantal tekens dat getoond kan worden verhoogd naar 320 tekens.
Dit heeft slechts een aantal maanden geduurd, want nu is deze wijziging weer teruggedraaid, wat betekent dat op dit moment een meta description met een maximum van 155-160 tekens wenselijk is voor Google.
Uiteraard hebben wij deze wijziging direct doorgevoerd in onze cursussen en workshops.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen Ć©Ć©n werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085-85050008.

2 Reacties

 1. Michael

  Handig artikel maar wel slecht nieuws wat mij betreft. Je doet als site-eigenaar je best om te voldoen aan de grillen van Google. Een langere meta-description, dat wil je natuurlijk dus je probeert hier aan te voldoen. Nu is het weer zaak om alles na te lopen en in te korten richting oude situatie. Hebben jullie nog tips om dit op een snelle manier af te vangen?

  Antwoord
  • Anke Kemerink

   Hi Michael,
   Ik ben het helemaal met je eens! Erg vervelend om alle meta descriptions nu weer aan te passen. Helaas heb ik geen tip voor je om dit snel te wijzigen. Je kunt in ieder geval vanaf nu je meta descriptions voor de zekerheid in een Exceldocument bijhouden, zodat je die altijd beschikbaar hebt. Succes!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *