Let op: maximum aantal tekens meta description teruggedraaid

16 mei, 2018

Meta description
Tot december 2017 moest de meta description voldoen aan een bepaalde lengte-eis, voor een goede weergave in Google. De aanbevolen lengte van de meta description lag ongeveer rond de 155 tekens. Zoals je al eerder op ons blog hebt kunnen lezen, heeft Google afgelopen december het maximaal aantal tekens dat getoond kan worden verhoogd naar 320 tekens.
Dit heeft slechts een aantal maanden geduurd, want nu is deze wijziging weer teruggedraaid, wat betekent dat op dit moment een meta description met een maximum van 155-160 tekens wenselijk is voor Google.
Uiteraard hebben wij deze wijziging direct doorgevoerd in onze cursussen en workshops.

Ben jij een showroom- of winkeleigenaar?

Speciaal voor jou heb ik een e-book geschreven met online marketing tips om meer klanten naar jouw showroom of winkel te krijgen. Deze bied ik je gratis als download aan!

Anke Kemerink is binnen KGOM verantwoordelijk voor de zoekmachine optimalisatie trajecten voor onze klanten én voor KGOM zelf. Daarnaast geeft Anke ook verschillende workshops. Op regelmatige basis schrijft Anke over de verschillende online marketing gebieden.

Contact: LinkedIn | E-mail

  1. Handig artikel maar wel slecht nieuws wat mij betreft. Je doet als site-eigenaar je best om te voldoen aan de grillen van Google. Een langere meta-description, dat wil je natuurlijk dus je probeert hier aan te voldoen. Nu is het weer zaak om alles na te lopen en in te korten richting oude situatie. Hebben jullie nog tips om dit op een snelle manier af te vangen?

    1. Hi Michael,
      Ik ben het helemaal met je eens! Erg vervelend om alle meta descriptions nu weer aan te passen. Helaas heb ik geen tip voor je om dit snel te wijzigen. Je kunt in ieder geval vanaf nu je meta descriptions voor de zekerheid in een Exceldocument bijhouden, zodat je die altijd beschikbaar hebt. Succes!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *