Google Adsense tip: openen in nieuw venster

Google Adsense tipsVia Google Adsense is het mogelijk om geld te verdienen met je website. De meesten van jullie zullen dit al wel weten. Mits goed toegepast, en binnen de juiste doelgroep, kan dit aardig wat opleveren. Adsense heeft echter ook een aantal nadelen. Eén daarvan is het feit dat de advertenties in hetzelfde venster worden geopend.

Een oplettende lezer van deze blog, Jorrit, stuurde mij echter een mailtje waarin hij uitlegt hoe je Adsense advertenties in een nieuw venster kunt laten openen. En het mooiste komt nog, het mag van Google!

Google Ad Manager
Een tijdje geleden schreef ik al eens over Ad Manager van Google, toen was dit programma alleen beschikbaar met een uitnodiging. Google Ad Manager is nu toegankelijk voor iedereen.

Google Ad Manager

Dit programma is bedoeld voor publishers (webmasters) die advertentieruimte op hun website(s) willen verkopen. In het kort komt het er op neer dat je bepaalde advertentieruimtes op je website moet specificeren. In die ruimtes kun je dan advertenties laten zien. Deze kunnen afkomstig zijn van adverteerders die je zelf hebt gevonden. Maar je hebt ook de mogelijk om er Google Adsense advertenties in te vertonen.

De Google Adsense tip:
Binnen het programma Ad Manager is het mogelijk om ervoor te kiezen dat advertenties in een nieuw venster worden geopend. En het mooie is dat dit niet alleen voor de zelf gevonden advertenties geldt maar ook voor de Google Adsense advertenties!

Met andere woorden: wanneer je via Google Ad Manager je Adsense advertenties laat zien kun je ervoor kiezen om deze in een nieuw venster te laten openen. Voordeel hiervan is dat je deze bezoeker niet “kwijtraakt" en dat de kans bestaat dat hij nog een keer op een advertentie klikt"¦

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Ik blijf het wel dubieus vinden. Van Google mag je niet sleutelen aan je advertentiecode. Als ik een script maak die bijvoorbeeld het Google-logo bedekt zodat dit niet zichtbaar is, dan is dit niet toegestaan. Het toekennen van een target="_blank" aan de links is net zo goed een vorm van manipulatie van de uiting. Er zijn ook andere systemen, zoals OpenX, die een optie aanbieden om links wel of juist niet in een nieuw venster te openen.

  Ik vind het merkwaardig dat we er, totdat Google deze optie in zijn eigen admanagement systeem beschikbaar maakte, vanuit gingen dat het niet is toegestaan, maar dat we nu ineens wel van deze mogelijkheid gebruik willen maken.
  Ik zou het kunnen waarderen als Google op dit punt met een statement komt. Of gewoon links in een nieuw venster laat openen, zoals gebruikelijk bij online advertenties.

 2. Who dat is echt gaaf. Wist helemaal niet dat Google Ad Manager bestond. Ga dat vandaag eens even helemaal uitpluizen en kijken of ik er wat mee kan. Iig echt bedankt daarvoor.

  Ronald

 3. Oei Karel and friends,
  ik heb het dus geprobeerd maar het lukt me niet 🙁
  Adsense opent niet in een nieuw venster. Ik heb Ad Manager ingesteld en nieuwe ads aangemaakt in Adsense, en het stukje javascript in mijn WP thema gedropt, of moet ik misschien de oude Adsense code verwijderen? Zo te zien op de forums zijn er nog een paar mensen bij wie het niet lukt. Ik ben benieuwd. Bedankt voor evt. hulp.

 4. Kan iemand mij dan ook uitleggen hoe ik adsense in een nieuw venster laat openen? Dat kan ik nl. nergens terugvinden.

  Doet Google daar niet moeilijk over als je adsense op deze manier gaat 'aanpassen'?

  Alvast dank voor jullie antwoorden.

 5. Troost je GZ , bij mij lukt het ook nog steeds niet .... blijkbaar ??? Ik zal toch es opnieuw op zoek moeten gaan naar recente feedback ..

  misschien moeten we het maar es proberen op Engelstalige Adsense help sites ? kEEP ME INFORMED 🙂

 6. De Google Adsense tip:
  Binnen het programma Ad Manager is het mogelijk om ervoor te kiezen dat advertenties in een nieuw venster worden geopend. En het mooie is dat dit niet alleen voor de zelf gevonden advertenties geldt maar ook voor de Google Adsense advertenties!

  Zoek even op Google Ad Manager

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top