Geoptimaliseerde zoeksuggesties met behulp van uw locatie

16 januari, 2010

Het intypen van een zoekopdracht in het zoekgedeelte van je mobiele telefoon is vaak lastig en ook traag. Daarom is het handig als je relevante suggesties krijgt van zoekopdrachten. Het kost op die manier minder tijd en moeite.
Google heeft aankondigt dat deze verbetering vanaf nu mogelijk is op de Android ondersteunende apparaten en de iPhone.

Google zal nu suggesties doen op basis van de gegevens van de telefoongebruikers, de huidige of laatste locatie. Als de gebruiker van de telefoon bijvoorbeeld in Amsterdam is en op Google begint met ´muse´, zal de suggestie ´museum van Gogh´ worden gedaan, ben je bijvoorbeeld in Rotterdam en begin je te zoeken op ´air´, krijg je ´Rotterdam Airport´ als suggestie.
Om gebruik te maken van deze dienst ga je naar op je telefoon naar Google.com, voer je zoekopdracht in en je zult de suggesties zien. Let wel op dat je `Save recent locations´ en ´Allow use of device location´ aan hebt staan. Deze zijn te vinden onder ´Settings´ op de homepage van Google.com

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Hmm, als ik mobiel op Google ga denken ze altijd dat ik in Amsterdam zit. De add`s, de suggest enz. Toch raar,.. ik heb een Nokia N96 (latest model) waar toch absoluut gps op zit. Raar dat dat dan niet werkt. Moet ik dan echt aan de Apple. Geef me dan maar een Google telefoon.

    1. GPS is leuk, maar dat staat toch niet continu aan? Mijn gok is dat er, als GPS niet beschikbaar is, er gebruik wordt gemaakt van Google's locatie-gok-systeem, en dat schijnt nog wel eens er ver naast te kunnen zitten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *