De nieuwe landingspagina voor een Google account

Google heeft een nieuwe webpagina gemaakt om surfers uit te leggen waarom het goed zou zijn om een Google account te nemen. Google biedt heel veel gratis producten aan, de één al wat beter als de ander. Om gebruik te maken van deze producten heb je alleen maar een Google account nodig met paswoord.

De strijd om de mobiele gebruiker

Dat het belangrijk is voor Google dat mensen zijn ingelogd als ze surfen op het internet heeft verschillende redenen. Allereerst is de gebruikersinformatie van grote waarde omdat dit cruciaal is voor de verdere productontwikkeling. Maar ook de nieuwste mobiele ontwikkelingen spelen hier een grote rol in.
De groep mobiele surfers word steeds groter en deze groep heeft andere noden. Eén van die noden is plaatsbepaling. Google maps is hier een uitstekend product voor maar de mobiele gebruiker wil meer. Informatie uit de buurt opzoeken en kijken wat je vrienden hier aanbevelen wordt steeds belangrijker. En dat laatste is nu net iets waar Google hard aan het werken is. De sociale producten van Google zijn allemaal geflopt in Amerika en Europa. De enige manier om te zorgen dat vrienden met elkaar verbonden worden via Google is via het Google account.
Een voorbeeld waarom dit zo belangrijk is:
Ik zit in een grote stad en ik zoek iets om lekker te gaan eten.

  • Dan ga ik via Google maps kijken voor een restaurant in de buurt, ik kijk of er plaatsen zijn die vrienden van mij hebben aanbevolen. Eventueel kijken of er op dit moment een kortingsactie plaatsvindt als ik bij het restaurant incheck en ik maak mijn keuze.
  • Ofwel ga ik via Facebook kijken voor plaatsen in de buurt en doe ik net hetzelfde als in de vorige situatie.

Buiten Facebook en Google zijn er nog manier om ergens in te checken. Maar de keuze die we hier gaan maken is vrij afhankelijk van wat onze vrienden gebruiken. En hier heeft natuurlijk Facebook een grote voorsprong in. Als al je vrienden actief zijn op Facebook en maar weinig op Google, dan ga je inchecken via Facebook.
Dit lijkt nog een beetje toekomstmuziek maar de eerste sector die hier veel rendement uit gaat kunnen halen is natuurlijk de toeristische sector. Ben je hierin actief dan raad ik je dringend aan een Google Places en een Facebook Places aan te maken.

De voordelen van een Google account

Enkele producten die benoemd worden op de landingspagina:

  • Google search (ingelogd krijg je meer persoonlijkere resultaten)
  • Google News (nu ook "News near you")
  • Picasa (foto's koppelen aan je locatie)
  • Google Voice (zeg maar de Skype van Google)
  • Google talk
  • Enz

Besluit

Hoe het internet evolueert is moeilijk te zeggen maar één ding is zeker. De strijd om de gebruiker zal altijd blijven bestaan!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

  1. Ik vind persoonlijke zoekresultaten juist irritant. Bij mezelf en mijn klanten. Heb zelfs een klant die dacht dat ze binnen 3 weken op plaats 2 stond met een bepaald zoekwoord terwijl ze niet eens op de eerste 5 pagina's terug te vinden was.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top