Case: Conversiepercentage is verbeterd met 500%! Maar door welke variant? Raad mee!

Een aantal maanden geleden vroeg ik via Twitter het volgende:


Deze test is inmiddels afgelopen. En we hebben een winnaar. Wil je weten wat we getest hebben en welke variant de meeste conversies heeft opgeleverd? Lees dan vooral verder!

De testcase: Dienstpagina

Ken je de uitdrukking "Bij de loodgieter lekt het dak?". Dat is precies wat er bij onze bedrijfswebsite van KG Bureau ook aan de hand is. Onze verkoopteksten zijn vroeger eens geschreven maar sindsdien is er nooit meer naar gekeken. Een slechte zaak.
Een voorbeeld van zo'n "oude" pagina is die van de dienst "zoekmachine optimalisatie". Hieronder zie je een voorbeeld van hoe deze pagina er vroeger uitzag (klik voor groot):

Originele pagina

Wat vooral opvalt aan deze pagina is dat het een vrij grote lap tekst is zonder afbeeldingen en weinig uitnodigend.

Doel

Het doel van deze pagina is een contactaanvraag via het formulier wat onder de pagina staat. In de uiteindelijke test hebben we ook de andere doelen meegenomen (aanvraag via contactpagina of een SEO Quickscan).

De varianten

Uiteindelijk waren er een drietal mensen (Jaap Janssen Steenberg, Martijn de Klerk, Andy Vandeborne) die serieus interesse hadden in de conversietest en dus een variant hebben ontwikkeld. Hieronder vind je de drie varianten (klik voor groot):

Variant A

 
Variant B

Variant C

De test

Voor het testen van de verschillende varianten maken wij gebruik van Optimizely.com. Middels deze software is het heel eenvoudig om verschillende varianten te ontwerpen en deze tegen elkaar te testen. In het verleden heb ik al eens een video gemaakt over deze handige software.
Uiteindelijk ging het ons om de pagina die de meeste conversies kon bewerkstelligen. Let op, er zijn meerdere conversie mogelijk (quickscan, formulier op landingspagina, enz.). Telefonische conversies zijn niet gemeten en niet meegenomen in deze test.

En de winnaar is...

We weten welke versie er gewonnen heeft. We zijn erg benieuwd of jij kan raden wie de winnaar is geworden. Vul hieronder de poll in. Aanstaande donderdag vrijdag presenteren we de resultaten en geven de auteurs zelf aan waarom zij denken dat de winnende variant ook daadwerkelijk gewonnen. Maar nu eerst de poll: welke variant heeft er volgens jou gewonnen?
[poll id="13"]
Het artikel met de uitslag vind je hier: Winnaar conversietest.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Uiteraard versie C. Niet zozeer door de tekst, maar meer het totaalplaatje. Èn omdat je niet gelijk aangestaard wordt door iemand waarmee je contact moet opnemen. Dat hoofd rechtsonder wekt meer vertrouwen (èn is een bekend gezicht).

 2. Ik denk wel degelijk dat A gewonnen heeft. Hier zijn de redenen:
  1) De reviews zijn op deze pagina aan de rechterkant het duidelijkst
  2) De tekst begint met "2 van de 3 mensen zoekt op internet om een product te gaan koppen" (wat aandacht en trekt omdat het een feit is, net als verlangen om goed gevonden te worden)
  3) In variant C zit teveel afleiding zoals plaatjes, social media buttons etc. (alhoewel er wel veel social proof is bij C door de getallen naast de social media buttons)

 3. Ik schat in dat C de winnaar is.
  De grafiek is een eyecatcher. Mensen kijken eerst naar de plaatjes en lezen dan pas de tekst.
  De grafiek laat een stijgende lijn zien en dat is wat de ondernemer zoekt. Hierdoor wordt zijn interesse gewekt.

 4. Ik verwacht dat variant C in principe gewonnen "moet" hebben.
  Dit is immers meer geschreven als een echte "SALES PAGE" , verder is de aanwezigheid van social proof/media een pluspunt & zijn de "to the point" screenshots een pluspunt voor google gezien dit leidt tot betere "Mixed Content", zoals tekst/screenshots/video/....
  Vooral de screenshot van "hoger bezoekersaantallen" werkt beter in op het verwachtingspatroon van bezoekers ....en is visueel onmiddellijk verwijzend naar het "gewenst resultaat" waarvoor de bezoeker op de site terechtkwam...en vergt niet de effort om de ganse tekst door te nemen.
  Verder denk ik persoonlijk ook dat de kleur die in variant C veranderd werd ivm de "REVIEWS" een beter resultaat geeft.. die oorspronkelijke zwarte tekst werkt storend...de witte tekst op blauwe achtergrond werkt minder op mijn zenuwen!
  Ben erg benieuwd naar het resultaat..

 5. Erg leuke case en uitnodigend om mee te doen! Ik ben benieuwd. Maar hoe lang ga je door met testen? Er zijn zoveel variabelen. Conversie verhoogd met 500%! Vrijdag opheldering dus, met toelichting?

 6. Mijn gevoel ging direct uit naar C. Echter zie ik dat variant A op dit moment wordt gebruikt op jullie website 🙂 Moeilijk dus.
  B vind ik persoonlijk niet zo prettig lezen, daar zou mijn voorkeur niet naar uit gaan. Ben erg benieuwd naar het resultaat.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top