Redenen om geen Adsense op je website te tonen

16 april, 2007

Tegenwoordig kom ik heel wat websites tegen die gebruik maken van Google Adsense. En hoewel er goede inkomsten uit Adsense kan worden gehaald is het niet altijd verstandig om Adsense te gebruiken.

Grofweg kun je website in twee categorieën verdelen, content websites en webwinkels. Hieronder vind je een aantal redenen om geen Adsense te gebruiken in je webwinkel.

 • Adsense geeft advertenties van de concurrenten weer
  Dit is de meest logische reden om geen Adsense te gebruiken in je webwinkel. Het is duidelijk dat wanneer er advertenties van je concurrenten op je website staan dit niet echt bevorderlijk is voor je onderneming. Het goede nieuws is dat Google wel de mogelijkheid geeft om de URL's van je concurrenten te blocken. Je zult dan wel constant op moet letten voor nieuwe concurrenten en dit dagelijks controleren.

 

 • Adsense kan de bezoeker afleiden van je verkooptekst
  Wanneer je producten of diensten verkoopt wil je niet dat potentiële klanten worden afgeleid van de verkooptekst.

 

 • Ongerelateerde advertenties kunnen je reputatie schaden
  Hoewel Google er alles aan doet om alleen gerelateerde advertenties te tonen kan het gebeuren dat er advertenties geplaatst worden die niets met je onderwerp te maken hebben.

 

 • Adsense opent zich altijd in het zelfde scherm
  Google staat niet toe dat sites openen in een nieuwe venster. Dus wanneer een bezoeker op een advertentie klikt is de kans groot dat je deze bezoeker nooit meer terugziet.

 

Je moet je dus eerst eens afvragen of dat Adsense wel de moeite is om op je webwinkel te plaatsen. De kans is groot dat je minder verkopen realiseert met het gebruik van Adsense. En de omzet die je dan misloopt weegt echt niet op tegen die paar centen die krijgt voor een klik.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Het is wel grappig dat je eigenlijk argumenten noemt om Adsense niet te gebruiken en het zelf toch op je site en in je feed gebruikt 😉 Anyway, ik heb bewust ervoor gekozen om voorlopig nog geen adwords op mijn blog te plaatsen. Het belangrijkste argument is toch wel de impact op de layout en look & feel van een site. Een kleine banner vind ik echter nog wel kunnen als je die wat beter kunt integreren. Bijkomend voordeel is dat je dan ook volledige controle hebt over wie/wat er op je site verschijnt.

 2. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Wat je zegt, een simpele, kleine banner doet (bijna) geen vlieg kwaad. Maar hij staat er wel! Wil je een 'schone' website, plaats dan geen banners, maar enkel je eigen informatie.

  Ikzelf kies voor adsense om m'n jaarlijke providerkosten eruit te halen. Door het aanpassen van de properties kun je de banner dermate veranderen dat ongeinteresseerde gebruikers er weinig last van hebben; wel zo gebruiksvriendelijk.

 3. @Henri

  Zoals ik al aangeef in het artikel heb je contentsites en webwinkel sites. Dit artikel is bedoelt voor webwinkel sites... Ikzelf heb een contentsite en dan is adsense een goed advertentieprogramma..

 4. Wij bevinden ons in een niche waarin de concurrentie niet groot is maar de drempel tot kopen wel enorm hoog is. Bezoekers twijfelen heel erg, klikken is op een advertentie om verder te kijken, maar komen toch vaak weer terug op onze site. De argumenten om adsens niet te plaatsen snijden wel hout, maar ik vraag me af of dat ook voor onze site geldt.

 5. Een ander reden om niet AdSense op je pagina te gebruiken is bij je sales pagina. Dat is een overlap op punt twee, maar ik richt mij op affiliate marketing. Wanneer je een enkele pagina hebt waarop je een affiliate product probeert te verkopen, dan is er maar 1 link waarop de bezoeker moet klikken: KOOP NU!

 6. Je hebt inderdaad wel een punt Karel, de reden dat ik adsense op mijn site heb gezet is dezelfde als die van Rogier, maar soms twijfel ik wel eens of ik niet een klant wegjaag naar de concurentie.
  Ik gebruik de block functie maar ook die lijkt soms niet te werken.
  Ik weet het nog niet ik twijfel nog.

 7. Автор, а скажите а куда написать по поводу обмена ссылок (на какое конкретно мыло)?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *