8 handige Chrome extensions voor webmasters

16 februari, 2011

Ik werk al sinds het ontstaan ervan met de Chrome browser en ben hier zeer tevreden over, deze is snel en gemakkelijk in gebruik. Natuurlijk werk ik ook veel met de extensions die voor Chrome gemaakt worden en dit vind ik ook de grootste kracht van de browser. Dit maakt mijn werk een stuk eenvoudiger en daarom ga ik ook mijn meest gebruikte extensions met je delen!
Google Chrome kun je hier downloaden.

Mijn praktische Chrome extensions:

Web Developer: Deze knop geeft je een toolbar met verschillende praktische webdeveloper tools, het tabje informatie gebruik ik hierbij het meeste. Hier kun je overzichtelijk allerhande informatie met betrekking tot de SEO van een pagina terugvinden.
BuiltWith: Met deze extension kun je kijken met welke technische software de website werkt.
PageRank: Dit geeft de pagerank van een pagina weer.
Nofollow Spotter: Hiermee worden de nofollow linkjes op een pagina weergegeven
FastestChrome: Dit is een tool met verschillende functies. Vervolg pagina`s worden automatisch geladen zonder dat men op volgende moet klikken. Het selecteren van een stukje tekst en dit dan via Google of Wikipedia onderzoeken kan bijna in 1 beweging. Er worden automatisch linkjes gemaakt van tekst URL`s. Het is wel eventjes wennen om hiermee te werken en sommige mensen zullen dit ook omschrijven als een niet praktische extension.
Google Similar Pages: Dit vind ik een hele mooie tool! Zoals we allemaal weten is relevantie heel belangrijk en zijn we als webmaster vaak op zoek naar relevante pagina`s op het web. Klik je op deze tool dan geeft deze tool een aantal pagina`s weer die relevant zijn aan de pagina waar je je op dat moment op bevindt. Deze tool is ook ontwikkeld door Google zelf wat de relevantie dan natuurlijk garandeert.
Webpage Screenshot: eenvoudig een screenshot maken van een gedeelte of volledige pagina
Google Mail Checker Plus: dit geeft een melding wanneer je een email ontvangt in je Gmail account
Dit is maar een kleine greep van de extensions die beschikbaar zijn voor Google Chrome. Op de website van Google Chrome vind je alle beschikbare extensions .
Ken je nog praktische of interessante extensions, laat het me weten!
Extensions die onze lezers aanraden:
FirebugLite (via Maarten): deze extensie wordt wel in samenwerking met Firebug of the Chrome Developer tools gebruikt.
Apture Highlights (via Hans de Groot): Markeer een stukje tekst en je kunt bijkomende informatie verkrijgen.
Sites preview (via parkeren schiphol): geeft een kleine srceenshot van de webpagina weer bij de zoekresultaten.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Bedankt voor de tip Maarten! Ga hem aan het artikel toevoegen. Firefox staat hier op dit moment waarschijnlijk ook nog iets verder in, maar Chrome heeft al een flinke inhaalslag gemaakt gezien het korte bestaan. We zullen zien wat de toekomst brengt 🙂

  1. Deel die mening Willem, een browser die je makkelijk kan aanpassen naar je eigen wensen. Ik denk dat we nog veel van het Chrome developers team mogen verwachten!

 2. en nog meer ontwikkelingen, een beetje offtopic maar wel interessant :
  // GOOGLE 16-2-2011:
  Wij zijn ontzettend enthousiast u te laten weten dat we het Google Merchant Center hebben gelanceerd in Nederland, Spanje en Italië. Het Merchant Center is de interface voor detaillisten om hun productdata te uploaden voor opname in Google Shopping, onze productzoekmachine die we in de komende maanden gaan lanceren.†¨†¨

  1. Neen, maar er zijn wel een aantal extensies die voor vertraging kunnen zorgen als je een trage internet verbinding hebt en dat zijn met name die extensies die zaken blokkeren zoals Adblock en Flashblock.

 3. Die blockers gebruik ik toch niet. Wat wel een geweldige plugin is voor firefox en chrome is de site preview. Een screenshot in de resultaten van google zonder klikken. Als je dat een paar weken gebruikt wil je niet meer zonder.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *