4 video tips voor je social media marketing

16 oktober, 2013

Videomarketing wint tegenwoordig steeds meer terrein. Dit visuele medium is immers een ideale manier om de aandacht van je doelgroep te trekken en is daardoor heel geschikt om via social media te verspreiden. Zet jij video al in binnen je social media marketing?
Hieronder volgen 4 manieren om meer te halen uit je social media strategie door video te gebruiken, inclusief praktische voorbeelden om direct toe te passen.

YouTube logo1. YouTube video

Het meest voor de hand ligt uiteraard het bekende en grootste videonetwerk YouTube. Maak een YouTube-kanaal aan voor je bedrijf en upload daar je video's.

 • Gebruik je YouTube-kanaal als videoportal voor al je video's en deel deze video's via je andere social media kanalen of integreer/embed de video's op je website;
 • Maak een bedrijfsvideo als visitekaartje van jouw bedrijf.

Facebook logo22. Facebook video

Facebook heeft een sterk visueel karakter, waardoor beeldmateriaal in de vorm van afbeeldingen en foto's, maar uiteraard ook video's het hier erg goed doen. Zij lokken de meeste interactie uit.

 • Maak een video over een event dat je georganiseerd hebt als terugblik of om bijvoorbeeld de mensen die er aan mee hebben gewerkt te bedanken;
 • Gebruik een video om mensen een kijkje te geven achter de schermen van jouw bedrijf;
 • Vraag fans om video's te maken waarin ze jouw producten gebruiken en deze te delen. Hierdoor gaan je producten meer leven en heb je direct meer videomateriaal.

vine-logo3. Vine video

Minder bekend is de Vine video. Met Vine kun je simpele loop-video's maken van 6 seconden, die je direct op Twitter en Facebook kan delen. Dit is een makkelijke en snelle manier om video te maken en is daarmee zeer geschikt voor diegenen die geen ingewikkelde videobewerkingen willen toepassen.
Omdat dit natuurlijk maar zeer korte filmpjes zijn, is de eerste reactie van mensen vaak: ‘Wat kun je nou in 6 seconden laten zien?' Hieronder volgen daarom een paar voorbeelden voor de inhoud van je Vine video's:

 • Breng kort je belangrijkste producten in beeld om ze aan te prijzen;
 • Maak een ‘sneak-preview' voor de lancering van een nieuw product om mensen warm te maken om dit nieuwe product in het echt te gaan bewonderen;
 • Maak een ‘sneak-preview' van een event om een indruk te geven wat mensen kunnen verwachten;
 • Gebruik de 6 seconden om je designportfolio te tonen, door bijvoorbeeld snel achter elkaar een aantal websites die je hebt ontworpen te laten zien.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze Vine video van HTC:

Google+-Hangout logo4. Google+ Hangouts On Air

Last but not least, de Google+ Hangouts On Air. Met Google+ Hangouts kun je eenvoudig live video integreren in je social media marketing. Je kan hiervoor tot 10 mensen uitnodigen in je hangout die kunnen spreken en zichzelf kunnen tonen via de webcam.
Deze video's kun je bovendien meteen als video via je YouTube-kanaal beschikbaar maken, waardoor je deze direct ook weer kan delen via andere social media of op je website kunt integreren. Hoe kun je Google+ Hangouts inzetten?

 • Geef een live webinar over een bepaald onderwerp;
 • Organiseer een live discussie waarbij je diverse experts uitnodigt;
 • Interview live een expert, schrijf zijn/haar antwoorden uit als blogartikel en integreer daarin de Google+ Hangout video van het interview;
 • Beantwoord live vragen over een bepaald onderwerp, zoals in de eigen Answers on Air van KarelGeenen.nl en Yargon. Deze live uitzending kun je opknippen in losse video's, bijvoorbeeld per afzonderlijke vraag, die je elk dan weer kan uploaden op YouTube, zoals Yargon heeft gedaan op het Yargon YouTube-kanaal. Zo heb je direct diverse video's ter beschikking met waardevolle content.

Answers on Air vrijdag 25 oktober 11:00 uur

AoA 25 okt social
Volgende week vrijdag 25 oktober staan we weer voor je klaar tijdens Answers on Air om je vragen te beantwoorden. Dit keer over social media!
Heb jij je vraag al ingestuurd? Mis deze kans niet en stuur jouw social media vraag vandaag nog in via deze pagina!
Laat ons ook even weten of je er bij bent op de speciale Google+ event pagina.

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?
Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul ons formulier in


Adverteer jij al via Google AdWords? Vraag dan onze gratis Google AdWords Quickscan aan!

 1. Leuke ideetjes, Vines kende ik nog niet en het ziet er erg interessant uit om iets razendsnel te delen. Aangezien de meeste mensen na 5 seconden beslissen of ze een filmpje bekijken of niet, kan een korte video van 6 seconden toch erg interessant zijn.
  Bedankt!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *